aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜέτσελντερ: Μερική ομολογία στη δίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Μέτσελντερ: Μερική ομολογία στη δίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Κρίστοφ Μέτσελντερ για τις κατηγορίες περί κατοχής και διαμοιρασμού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής αποδέχθηκε ένα μέρος του κατηγορητηρίου και ζήτησε συγχώρεσει απ’ τα θύματα, στην πρώτη μέρα της δίκης του, όμως όλα δείχνουν ότι θα «πέσει» στα μαλακά.

Ο 40χρονος Γερμανός άλλοτε διεθνής ομολόγησε ότι είχε στην κατοχή του και έστειλε 18 αρχεία πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά, ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε στην κατοχή του περίπου 300 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

«Βρήκα αυτές τις φωτογραφίες και τις κράτησα, από διάφορα ελεύθερα προσβάσιμα σάιτ. Αποδέχομαι την τιμωρία μου και ζητάω συγχώρεση από τα θύματα της σεξουαλικής βίας. Θα ζω με την ενοχή, ως μέρος της κοινωνίας, για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου στο Ντίσελντορφ.

Ο πρώην παίκτης των Ντόρτμουντ, Ρεάλ και Σάλκε μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι αυτό που τον εξίταρε ήταν να περνάει τα όρια έχοντας στην κατοχή του το συγκεκριμένο υλικό και όχι καθαυτές οι απεικονίσεις των σεξουαλικών εγκλημάτων. «Δεν υπήρξαν επιθέσεις σε παιδιά ή νεαρά άτομα και ούτε είχα σχεδιάσει κάτι τέτοιο, παρά τα όσα ειπώθηκαν. Όλα αυτά έγιναν σε έναν παράλληλο ψηφιακό κόσμο», πρόσθεσε.

Η δικαστής Άστριντ Στάμεργιοχαν αναμένεται να επιβάλει ποινή φυλάκισης μεταξύ 10 και 12 μηνών με αναστολή, από τη στιγμή που ο Μέτσελντερ ομολόγησε εν μέρει τις πράξεις του. Δεν αποκλείεται η ποινή του να αυξηθεί, πάντως. Ο Μέτσελντερ φέρεται να έστειλε υλικό σε 3 γυναίκες, μία εξ αυτών η σύντροφός του. Μία γυναίκα φέρεται να έλαβε 10 φωτογραφίες, μία άλλη 16 φωτογραφίες και 2 βίντεο και μία τρίτη μία φωτογραφία, από τον λογαριασμό του στο WhatsApp. Η σύντροφός του τιμωρήθηκε με πρόστιμο αρχικά επειδή έλαβε το υλικό, αλλά δεν το κατήγγειλε, ωστόσο η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση. Αν τελικά οδηγηθεί κι αυτή στο δικαστήριο, ίσως να υπάρξουν περαιτέρω αποκαλύψεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Μέτσελντερ.

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής προέβη σε μία δήλωση στην οποία μίλησε και για την καριέρα του στα γήπεδα, υποστηρίζοντας ότι θα επιστρέψει όλα τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχει λάβει κατά καιρούς, ανεξαρτήτως της τελικής ετυμηγορίας.

Ο Λούκας Ποντόλσκι, άλλοτε συμπαίκτης του στην εθνική, πάντως, είχε να πει μόνο «ντροπή» στο άκουσμα της ελαφριάς ποινής που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Μέτσελντερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ