aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜετά τον Ποτέ ετοιμάζει «βόμβα» η Αντάνα

Μετά τον Ποτέ ετοιμάζει «βόμβα» η Αντάνα

Η Αντάνα Ντεμίρσπορ έχει βάλει σκοπό να «κλέψει» την παράσταση στις μετεγγραφές ακόμη κι από ομάδες Α’ Κατηγορίας της Τουρκίας. Κατάφερε να εντάξει ξανά στο ρόστερ της τον Μίκαελ Ποτέ, ο οποίος έκανε «παπάδες» με τη φανέλα της και τώρα ετοιμάζεται να πυροδοτήσει νέα «βόμβα», σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης: O εκατομμυριούχος στα 36 κύριος Ποτέ

Έχει βάλει στο «μάτι» τον πρώην Πορτογάλο άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντερσον Λουίς ντε Αμπρέου Ολιβέιρα, ή Άντερσον όπως ήταν γνωστός στο ευρύ φίλαθλο κοινό. Με τους «Μπέμπηδες» κατέκτησε και Τσάμπιονς Λιγκ, όμως με την πάροδο του χρόνου η εξέλιξη της καριέρας του δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν. Ο Αντερσον γύρισε στη Βραζιλία για να βρει τη «θαλπωρή» του και πλέον αναζητά νέο σταθμό στην καριέρα του.

Διαβάστε επίσης: Tην… έκανε από τα κατεχόμενα ο «βασιλιάς» Ποτέ

Η δική του ντρίμπλα και το ένα βαρύ παρατσούκλι: «νέος Ροναλντίνιο»!

Ο Αντερσον Λουίς ντε Αμπρέου Ολιβέιρα, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1988 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας και σε ηλικία πέντε ετών άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Γκρέμιο, όπου περίμενε σχεδόν μία δεκαετία για να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Αυτό συνέβη το 2004, σε ηλικία 16 ετών, έναν χρόνο αφότου είχε «εισαγάγει» μια δική του ντρίμπλα που άφηνε πολλούς αμυντικούς εκτεθειμένους. Αυτό ήταν! Η Πόρτο τον είχε ήδη εντοπίσει και το Δεκέμβρη του 2005 δαπάνησε το ποσό των 7 εκατ. ευρώ (για το 65% των δικαιωμάτων του) προκειμένου να τον φέρει στην Πορτογαλία, παρότι είχε στο ενεργητικό του μόλις πέντε συμμετοχές…

Διαβάστε επίσης: Welcome back king Pote!!! (video)

Στις 5 Μαρτίου του 2006 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πορτογαλική λίγκα και αμέσως απέκτησε σημαίνοντα ρόλο στους «δράκους», με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τον Απρίλιο του 2005 ο Αντερσον αγωνίστηκε με την Εθνική νέων (κάτω των 17 ετών) της Βραζιλίας και αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του αντίστοιχου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που είχε γίνει στο Περού. Σύμφωνα με τους ειδικούς του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Πόρτο και ο καταλύτης στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ ανάγκασε ακόμη και τον θρυλικό πρώην προπονητή της Σελεσάο Μάριο Ζαγκάλο να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του: «Είναι προφανές ότι θα γίνει σουπερστάρ» είχε πει, ενώ μαζί του είχε συμφωνίσει και ο Ριβάλντο. «Είναι τεράστιο ταλέντο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δείξει την πραγματική αξία του. Έχει τις ικανότητες να γίνει σπουδαίος».

Διαβάστε επίσης: Χάρισε τα «χρωστούμενα»… και έφυγε ο Ποτέ

Σάλος στην Πορτογαλία με τον Κατσουράνη!

Η επόμενη, δεύτερή του, χρονιά δεν εξελίχθηκε σε προσωπικό επίπεδο όπως ονειρευόταν. Αιτία ήταν ένα μαρκάρισμα του Κώστα Κατσουράνη στο ντέρμπι της Πόρτο με την Μπενφίκα, από το οποίο έπεσε άτσαλα στο χορτάρι με το δεξί του πόδι και υπέστη κάταγμα περόνης, που τον άφησε 5 μήνες εκτός δράσης! Στην Πορτογαλία, μάλιστα, είχε γίνει ντόρος. Η Πόρτο ζητούσε την τιμωρία του Έλληνα άσου με τρεις μήνες αποκλεισμό, κάτι που είχε δικαίωμα να ζητήσει βάσει νόμων, ενώ η Μπενφίκα υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή της και δικαιώθηκε.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Φεύγει ο Ποτέ για Τουρκία

Ο Αντερσον επιστρέφει δριμύτερος και στις 30 Μαΐου του 2007 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθειών των ατζέντηδων, που κατείχαν το 25% των δικαιωμάτων του, για να τον αποκτήσει και στις 29 Ιουνίου ο Βραζιλιάνος παίρνει άδεια εργασίας για τη Μεγάλη Βρετανία. Στις 2 Ιουλίου γίνεται ο δεύτερος Βραζιλιάνος παίκτης που υπογράφει (5ετές συμβόλαιο) με τη Γιουνάιτεντ μετά τον Κλέμπερσον. Στο «Ολντ Τράφορντ» βρίσκει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Νάνι, με τους οποίους γίνεται «κολλητός», ενώ ο Ρούνεϊ του παραχωρεί τη φανέλα με το αγαπημένο του νούμερο 8 επιλέγοντας το πιο «γκλαμουράτο» 10.

Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει πάρει φθίνουσα πορεία. Μετά από 7,5 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εννέα στην Ευρώπη, ο Αντερσον επέστρεψε στη Βραζιλία. Ο 27χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος και αποφάσισε να γυρίσει στην Ιντερνασιονάλ, ομάδα από την οποία έφυγε σε ηλικία 18 ετών για να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο. Εν μέρει… Την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν ως δανεικός στην Κοριτίμπα από την Ιντερνασιονάλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ