aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜέσι: Μια 20ετία στη Μπαρσελόνα! (vids)

Μέσι: Μια 20ετία στη Μπαρσελόνα! (vids)

Έφτασε πολύ κοντά στο τέλος εποχής το φετινό καλοκαίρι. Παραδέχθηκε πως τα τελευταία χρόνια έπειτα από τα πολλά παθήματα της ομάδας και κυρίως τους αποκλεισμούς στο Champions League, έχει χάσει τη χαρά της παρουσίας στην ομάδα και τη διασκέδαση της προσφοράς στο κλαμπ.

Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισε να παραμείνει και να τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι και το 2021, δίχως να ξέρει τελικά κανείς αν εκείνος είχε δίκιο για τη ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ή το σωστό ήταν αυτό που ανέφερε η Μπαρσελόνα και η La Liga για απόλυτη ισχύ του συγκεκριμένου όρου για αποδέσμευση από το συμφωνητικό.

Σαν σήμερα, λοιπόν, ο Λιονέλ Μέσι πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, πάτησε στη Βαρκελώνη μαζί με τον πατέρα του και νυν εκπρόσωπό του, Χόρχε, αλλά και τον τότε ατζέντη του, Φαμπιάν Σολντίνι.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν κανονίσει για εκείνους να μείνουν στο Plaza Hotel. O Τσάρλι Ρέχα, τότε σκάουτ της Μπαρσελόνα, ήταν εκείνος που είχε ξεχωρίσει τον Αργεντινό σούπερ σταρ, αλλά βρισκόταν σε ταξίδι στην Αυστραλία την ημέρα που ο Μέσι προσγειώθηκε στην Καταλονία.

Βλέποντας μετά από μερικές μέρες ένα παιχνίδι των ακαδημιών του συλλόγου, με τον Μέσι ν’ ανταγωνίζεται παιδιά που ήταν δυο και τρία χρόνια μεγαλύτερα από εκείνον, ο Ρέχα κατέστησε σαφές στη Μπαρσελόνα πως δεν έπρεπε να χαθεί αυτό το ταλέντο παρά το θέμα με τον οργανισμό του και το ύψος για το οποίο έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία ώστε να πάρει βοήθεια.

Όταν ο πατέρας του Αργεντινού «μάγου» άρχισε να εκνευρίζεται καθώς θεωρούσε ότι έμπαινε σε μια διαδικασία αναμονής που δεν έκανε καλό στο παιδί του, ο Ρέχα σε ένα γεύμα μαζί του, ζήτησε από τον σερβιτόρο μια χαρτοπετσέτα κι εκεί πάνω υπεγράφη το πρώτο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με το κλαμπ της Καταλονίας!

Ήταν η αρχή μιας μεγάλης ιστορίας ποδοσφαιρικού έρωτα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κι ας πήγε να ραγίσει ανεπανόρθωτα το γυαλί τη φετινή σεζόν. Αυτή η σχέση έχει να επιδείξει απίστευτες στιγμές, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμελλε να γίνει ένας εκ των κορυφαίων που έχει δει ποτέ το άθλημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ