aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜεγάλο «διπλό» της Ζαλγκίρις στην Πόλη

Μεγάλο «διπλό» της Ζαλγκίρις στην Πόλη

Η μια ερχόταν από βαριά ήττα στο Κάουνας από την Μπασκόνια. Η άλλη από άνετη νίκη στο Μόναχο. Όμως όλα αυτά στην πρεμιέρα, καθώς στη δεύτερη αγωνιστική η Ζαλγκίρις ήταν καταιγιστική και επικράτησε 93-79 της Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μπράντον Ντέιβις με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Λέο Βέστερμαν. Ο Κρούνοσλαβ Σίμον με 17 πόντους και 5 ασίστ ήταν ένας από τους λιγοστούς διασωθέντες των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Κάουνας έδειξε εξ αρχής τα δόντια της. Με τον Ντέιβις πρωταγωνιστή και στις δύο πλευρές του παρκέ είχε μια μικρή διαφορά (9-12, 16-19), που άρχισε να μεγαλώνει στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου. Στο διάστημα αυτό έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 2-15 και έκλεισε το ημίχρονο στο +14 (32-46) έχοντας απίθανα ποσοστά ευστοχίας: 13/18 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 11/12 βολές. Η Ζαλγκίρις δεν χαλάρωσε ούτε επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια. Με τους Γιανκούνας και Βέστερμαν να κάνουν θραύση ξέφυγε και με 23, 44-67, τη στιγμή που Μερμάν και Μίτσιτς δεν αρκούσαν για να περισώσουν την κατάσταση για την απογοητευτική Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξύπνησε στην τέταρτη περίοδο, αλλά μάλλον ήταν αργά. Με μπροστάρη τον Σίμον η διαφορά έπεσε στους έντεκα (65-76), τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν ένιωσαν ποτέ ουσιαστικά απειλή και με κάποια κρίσιμα καλάθια του Ντέιβις πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη.

inner

inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ