aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜεγάλες απώλειες για Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα από Brexit

Μεγάλες απώλειες για Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα από Brexit

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, προμηνύουν εξελίξεις όχι μόνο στο πολιτικό επίπεδο, αλλά κατ’ επέκταση και στον αθλητικό κόσμο. Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα, «Jornal de Negocios», ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, θα έχει μείωση 700.000 ευρώ στον συνολικό μισθό του κι αυτό λόγω της υποτίμησης της στερλίνας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την αγγλική ομάδα με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται σε 12.500.000 ευρώ. Ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit, είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της στερλίνας να αγγίξει το ιστορικό χαμηλό του 1985 και τον Ζοζέ Μουρίνιο να βλέπει τις αποδοχές του να βαίνουν, μειούμενες κατά 700.000 ευρώ.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης, θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί περισσότερο τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι ετήσιες αποδοχές του Καταλανού τεχνικού στη Μάντσεστερ Σίτι ανέρχονται στα 25.000.000 ευρώ, με τις απώλειες λόγω του Brexit να εκτιμώνται στο ποσό του 1.500.000 ευρώ με τα τωρινά δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ