aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε τον Τρισκόφσκι στη φαρέτρα, η ΑΕΚ θέλει να κάνει βήμα… ευρωπαϊκό

Με τον Τρισκόφσκι στη φαρέτρα, η ΑΕΚ θέλει να κάνει βήμα… ευρωπαϊκό

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σαφέστατα και υπάρχει σεβασμός απέναντι στον επίδοξο πρωταθλητή Απόλλωνα, ωστόσο η ΑΕΚ έχει σήμερα ένα και μοναδικό ζητούμενο στο γήπεδό της. Τη νίκη, που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο της. Οι κιτρινοπράσινοι θέλουν να τελειώσουν όσο γίνεται πιο νωρίς με την υπόθεση Ευρώπη και για να το πετύχουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Παραλλήλως, θέλουν να αξιοποιήσουν τυχόν απώλειες της ΑΕΛ, για να «πατήσουν» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ τόνισε άλλωστε προχθές ότι δεν τον ενδιαφέρει για την ώρα το τι θα γίνει με την ανανέωση του συμβολαίου του, μιας και προέχει η εξασφάλιση εισιτηρίου στο Γιουρόπα Λιγκ. Από τη μία μπορεί η δήλωσή του να είναι κάπως διπλωματική, όμως χωρίς συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ δύσκολα θα παραμείνει στο πόστο του για την επόμενη σεζόν. Βέβαια, με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να μην πάρει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια η ΑΕΚ, όμως θέλει να κλείσει θέση το συντομότερο.

Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα, ούτε για τη σημερινή αναμέτρηση υπολογίζει τους Ιγκόρ και Τέτε ο Βάσκος τεχνικός. Αντιθέτως, στην αποστολή βρίσκονται οι Τρισκόφσκι, Κάσες και Ακοράν, με τον πρώτο να είναι μάλλον βασικός και τους άλλους δυο στον πάγκο.

Αναφορικά με τον σχηματισμό της ΑΕΚ, κατά πάσα πιθανότητα, ο Ιδιάκεθ θα επαναφέρει το 3-4-3, αν και ο τραυματισμός του Ιγκόρ έχει προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο, η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Καταλά, Μοϊσόφ και Γκονθάλεθ, ενώ θέση διεκδικούν οι Τρουγιόλς και Γκαρσία. Ίσως προτιμηθεί ο Τρουγιόλς, μιας και δεν θα υπάρχει κλασικός δεξιός μπακ στην ενδεκάδα. Δεξιά της μεσαίας γραμμής μάλλον θα είναι ο Σουάρες, αριστερά ο Χέφελ ή ο Αντωνιάδης και ανασταλτικοί μέσοι οι Λαρένα και Σάστρε. Την τριάδα στην επίθεση θα αποτελούν Τρισκόφσκι ή Ακίνο, Γιάννου και Τολεμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ