aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε τον Ιδιάκεθ έχει τον τρόπο

Με τον Ιδιάκεθ έχει τον τρόπο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πέντε φορές έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον ΑΠΟΕΛ με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ στον πάγκο και δεν ηττήθηκε σε καμία. Μετρά δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες και όπως φαίνεται με τον Βάσκο τεχνικό η ομάδα της Λάρνακας βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Το ίδιο έκανε και το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση και κερδίζοντας δίκαια με 3-1 τους πρωταθλητές.

Πλέον ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Ο κόσμος μπορεί να μη γέμισε το «ΑΕΚ Αρένα», ήταν όμως πολύ εκδηλωτικός και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας του. Η επιτυχία διατηρεί την ΑΕΚ στο -2 από την κορυφή και συνάμα άφησε πίσω της έξι βαθμούς τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ (ηττήθηκε από την Ομόνοια).

Ο Ιδιάκεθ χρησιμοποιώντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς και παρατάσσοντας γεμάτο κέντρο, βοήθησε την ομάδα να κυριαρχήσει στο πρώτο ημίχρονο και να πετύχει δυο γκολ με τον εξαιρετικό Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος δείχνει ασταμάτητος. Στην επανάληψη υπήρξε ένα μουδιασμένο 20λεπτο, όμως στην πορεία ανέβασε στροφές και «καθάρισε» το ματς παίρνοντας τρεις σπουδαίους βαθμούς.

Η νίκη είναι δίχως αμφιβολία τονωτική ένεση ενόψει της συνέχειας. Είναι γερό μήνυμα προς όσους βιάστηκαν να κρίνουν αρνητικά την ΑΕΚ, ότι είναι εδώ και θα παλέψει για το όνειρό της. Την κατάκτηση του τίτλου που είναι κάτι στο οποίο στοχεύει τα τελευταία χρόνια.

Από εδώ και πέρα, η προσοχή επικεντρώνεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Δόξα. Αύριο δηλαδή, όπου η ΑΕΚ θα πάει στη Λευκωσία για να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Η Δόξα έδειξε τα… δόντια της και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει μαζέψει 13 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Υποτίμηση και υπεροψία είναι στοιχεία που πρέπει να ξεχάσει η ΑΕΚ, έτσι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ