aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε το ζόρι η Φενέρμπαχτσε

Με το ζόρι η Φενέρμπαχτσε

H πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ έδωσε συνέχεια στις νίκες μετά το «διπλό» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και παρά το γεγονός πως «καρδιοχτύπησε» στο φινάλε πήρε το «ροζ» φύλλο και ανέβηκε στο 6-3. Αντιθέτως, η Χίμκι υπέστη τρίτη σερί ήττα στην φετινή Euroleague και υποχώρησε στο 5-4.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Τζέιμς Νάναλι με 20 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά τριών πόντων (4/5) ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Μπραν Ουαναμέικερ που προσέθεσε 14. Για την Χίμκι, ο Σβεντ ήταν ξανά το «πρώτο βιολί» με 21 πόντους αλλά και πέντε ασίστ.

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε «αφηνιασμένα» το παιχνίδι και με επιθετικό κρεσέντο πίσω από τα 6.75 «έχτισε« από νωρίς διψήφιες διαφορές πόντων (16-6, 24-13), την ώρα που η ρωσική ομάδα ήταν αρκετά άστοχη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Χίμκι παρουσίασε διαφορετική εικόνα, πίεσε περισσότερο στην άμυνα και με ένα σερί 12-0 και πρωταγωνιστή τον Άντερσον πλησίασε τους γηπεδούχους μειώνοντας σε 24-23. Ακολούθησε νέο ξέσπασμα για την Φενέρ που και πάλι ανέβασε την διαφορά σε διψήφια τιμή, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 38-26.

Δεν διαφοροποιήθηκε το σκηνικό στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να προηγείται και με 17 πόντους (45-28). Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα ωστόσο είχε και πάλι απάντηση και με μπροστάρη τον Σβεντ πλησίασε ξανά (48-42), με το τρίτο δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 58-48.

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο εχελίχθηκε στο απόλυτο ντέρμπι, με την Κίμκι να φτάνει σε απόσταση ενός πόντου (68-67) στα 25 δευτερόλεπτα, αλλά ένα λάθος του Άντερσον που έκανε φάουλ για τρεις βολές στον Ουαναμέικερ έκρινε τον τελικό νικητή (71-67) που ήταν η Φενερμπαχτσέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ