aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε την πυξίδα στραμμένη στο τρίποντο

Με την πυξίδα στραμμένη στο τρίποντο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπροστά τους έχουν την ΑΕΛ και τίποτε άλλο. Η είδηση, μετά την επιβολή της ποινής, πως ο Απόλλων θα δώσεi κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ δεν άρεσε σε κανέναν, όμως αυτό που προέχει είναι αύριο να κερδίσουν το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ και να μπουν με το δεξί στα πλέι οφ. Οι βαθμοί της νίκης είναι σημαντικοί και το μόνο που σκέφτονται στον Απόλλωνα είναι να μην έχουν βαθμολογική απώλεια, σε ένα παιχνίδι που, αν το κερδίσουν, θα τους σπρώξει δυναμικά πιο μπροστά.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει άλλη μία προπόνηση σήμερα για να αποφασίσει με ποιους θα αρχίσει τον αγώνα. Δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις απουσίες, διότι ξέρει πως όσοι αγωνίζονται, τα δίνουν όλα. Μπορεί να είναι εκτός πλάνου οι Κυριάκου, Σεμέδο και Μαγκλίτσα, όμως επανέρχονται οι Σατσέτι, Σαρδινέρο και Ρομπέρζ. Συνεπώς, αυτό που έχει σημασία δεν είναι ποιοι θα απουσιάσουν, αλλά ποιοι θα αγωνιστούν αύριο έχοντας στραμμένη την πυξίδα τους στο τρίποντο. Ο τεχνικός του Απόλλωνα έχει αναλύσει στους παίκτες του τον αυριανό αντίπαλό τους.

Η ΑΕΛ μπορεί να προέρχεται από ήττες, όμως αυτό που έχει σημασία για τους κυανόλευκους είναι να έχουν από την αρχή του αγώνα το μεγάλο μερίδιο στην κατοχή της μπάλας και να μην αφήσουν περιθώρια δημιουργικού παιχνιδιού στους αντιπάλους τους. Έχουν πιάσει έναν τρελό ρυθμό εδώ και αρκετές αγωνιστικές, έχουν συνδυάσει την ποιότητα και το πάθος με τα πολύ καλά αποτελέσματα και δείχνουν πως η αντεπίθεση που άρχισαν τους τελευταίους τρεις μήνες μπορεί να εξαργυρωθεί με την κατάκτηση του τίτλου. Στην παρούσα φάση είναι πίσω, στο -5 από την κορυφή, όμως οι μάχες των πλέι οφ τώρα αρχίζουν και στα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια όλα είναι ανοικτά. Υπάρχουν 30 διαθέσιμοι βαθμοί και ο Απόλλων θα κτυπήσει τα ρέστα του με ό,τι διαθέτει.

Κάνοντας μια σύγκριση των προηγούμενων περιόδων, στις οποίες πλησίασε τον τίτλο, θα έλεγε κάποιος πως φέτος όλα είναι αλλιώτικα. Η πίστη, η ποιότητα, το γεμάτο ρόστερ, κυρίως αυτό, αλλά και η αυτοπεποίθηση είναι στοιχεία που οδηγούν τον Απόλλωνα. Ίσως να ήταν καλύτερα να μην είχε τα προβλήματα του προηγούμενου αγώνα και να μη χάνονταν οι δύο βαθμοί με την Ανόρθωση. Όμως, όλοι θα έχουν απώλειες και το μόνο που ενδιαφέρει τους κυανόλευκους είναι να βλέπουν μπροστά για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ