aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε την πυξίδα στους ομίλους

Με την πυξίδα στους ομίλους

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η νίκη μέσα στην Ιρλανδία απέναντι στην Κορκ δείχνει για μία ακόμη φορά πόσο έτοιμη και «ψημένη» ομάδα είναι η ΑΕΚ. Μία ομάδα, η οποία για μία ακόμη σεζόν κράτησε τον βασικό της κορμό και απλά πρόσθεσε κάποιες πινελιές στο ρόστερ της για να γίνει πιο ανταγωνιστική, να έχει περισσότερες επιλογές, αλλά και πιο ποιοτική. Και όπως φαίνεται τα καταφέρνει. Απέναντι στην Κορκ, αυτός που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην επιτυχία δεν είναι άλλος από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Ο Ισπανός προπονητής έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά το ρόστερ που έχει στα χέρια του, με αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και συστήματος. Μπορεί μερικές φορές να μην του βγαίνουν κάποια πράγματα, όμως όταν δουλεύεις θα κάνεις και λάθη. Ο Ιδιάκεθ γνωρίζοντας, πλέον, πολύ καλά την ομάδα, φέρνοντας παίκτες που και ο ίδιος θεωρεί ότι μπορούν να του δώσουν περισσότερα ενόψει της νέας σεζόν, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να οδηγήσει την ΑΕΚ εκεί που όλοι ονειρεύονται.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι έφθασε ένα βήμα μακριά από την υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου. Στην τρέχουσα περίοδο θέλει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και η αλήθεια είναι ότι για την ώρα τα πάντα της έρχονται δεξιά. Νίκησε την Κορκ στην Ιρλανδία, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο και στην κλήρωση της Νιόν απέφυγε τα θηρία και έπεσε με την πιο βατή υπό τις περιστάσεις ομάδα, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ντιναμό Μινσκ-Ραμποτνίσκι.

Ομάδες που όπως και να το κάνουμε δεν είναι ούτε Ζενίτ, ούτε Μαρσέιγ, ούτε Μπράγκα, ούτε Φράιμπουργκ που ήταν οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοι. Έτσι, αν περάσει στη φάση των πλέι-οφ θα έχει σαφέστατα μία πιο δύσκολη κλήρωση, αλλά θα είναι δύο μόνο παιχνίδια πριν από τους ομίλους και θα τα δώσει όλα για να πετύχει αυτό τον στόχο.

Ένας στόχος, ο οποίος αν επιτευχθεί δεν αποκλείεται να δώσει τη δυνατότητα στη διοίκηση να διαθέσει έξτρα μπάτζετ στον Τσάβι Ρόκα για μετεγγραφές. Χθες, επέστρεψε η αποστολή της ΑΕΚ στην Κύπρο και η ομάδα είχε ρεπό. Σήμερα επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις, μετρώντας αντίστροφα για τον επαναληπτικό με την Κορκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ