aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε την πλάτη στον τοίχο

Με την πλάτη στον τοίχο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ως «παιχνίδι ζωής και θανάτου» χαρακτηρίζουν οι Σαλαμιναίοι το σημερινό με τον Άρη στο «Αμμόχωστος» (16:00). Διότι σε ενδεχόμενο ήττας θα βρεθούν στο πλην τέσσερα από τη 12η θέση, που δίνει το… φιλί της ζωής, δηλαδή το δικαίωμα να διεκδικηθεί η σωτηρία μέσω της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Έτσι θεωρούν επιτακτική ανάγκη τη νίκη, για να προσπεράσουν τον αντίπαλό τους και να στείλουν το πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας μετά από καιρό.

Άλλωστε, ποιo μεγαλύτερο κίνητρο θα βρεθεί για τους ερυθρόλευκους, για να πάρουν το τρίποντο έπειτα από εννιά αποτυχημένες προσπάθειες; Όσο οξύμωρο και αν είναι, η Νέα Σαλαμίνα νίκησε στο τρέχον πρωτάθλημα μόνο την ΑΕΚ (1-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Σήμερα, λοιπόν, έχει μεγάλη ανάγκη την επίτευξης της δεύτερης νίκης της.

Όσο για την ενδεκάδα, τον τελευταίο καιρό ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αναπροσαρμόζει το πλάνο του προχωρώντας σε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που μετατρέπει σε πιο απρόβλεπτες τις επιλογές του. Ένα πιθανό σχήμα είναι το ακόλουθο: τερματοφύλακας ο Βεσελόφσκι, αμυντικοί οι Μιντίκκης, Γκράσι, Κούσουλος, Κορέια, μέσοι οι Νταμαού, Ρέινολντς, Παπαδόπουλος, εξτρέμ οι Ρόκε, Μπρίζιντο και σέντερ φορ ο Μακρίεφ. Εκτός αποστολής θα βρίσκονται οι τραυματίες Γιώργος Κάκκο και Ναβίντ Μανογιάν, καθώς και ο «κιτρινισμένος» Ανδρέας Καρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ