ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ
Μετά το διήμερο ρεπό που πήραν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις, πιάνοντας δουλειά ενόψει του «καυτού» ντέρμπι με την Ομόνοια. Αν θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ να παραμείνουν στην κορυφή και να εκμεταλλευθούν τυχόν απώλειες που θα έχουν άλλες ομάδες που βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, θα πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Κάτι που θα φέρει πολλαπλά οφέλη, μιας και οι κιτρινοπράσινοι θα κρατήσουν μακριά από την κορυφή την Ομόνοια και θα πάρουν, παραλλήλως, ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.
Σήμερα, λοιπόν, επιστρέφουν οι παίκτες στα βοηθητικά του ΓΣΖ και η ομάδα αρχίζει την προετοιμασία της για το ντέρμπι με αντίπαλο τους «πράσινους» της Λευκωσίας. Κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι ο αγώνας, όμως ο στόχος είναι μόνο οι τρεις βαθμοί που θα εδραιώσουν την ομάδα της Λάρνακας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να αξιολογηθεί και η κατάσταση των δυο ποδοσφαιριστών που αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο λόγος για τον Χέφελ που έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με την Πάφο, αλλά και τον Μουρίγιο που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο Ολλανδός, όλα δείχνουν ότι θα προλάβει την αναμέτρηση και μάλιστα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να βρεθεί εκ νέου στο αρχικό σχήμα, εκτοπίζοντας έτσι τον μέτριο Τομάς από την ενδεκάδα. Όσον αφορά στον Μουρίγιο ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, μιας και ο Βάσκος αμυντικός θα δοκιμάσει να προπονηθεί, με την ελπίδα να μην αισθάνεται ενοχλήσεις ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.
Ακόμη όμως και να μείνει εκτός, στο ρόστερ υπάρχει οι λύσεις. Ο Τρουγιόλς που τον αντικατέστησε με την Πάφο τα πήγε εξαιρετικά, επομένως δεν θα έχει ιδιαίτερο δίλλημα ο Ιδιάκεθ αν στερηθεί τις υπηρεσίες του έμπειρου Μουρίγιο στο ντέρμπι. Από εκεί και πέρα άλλα προβλήματα ενόψει Ομόνοιας δεν υπάρχουν για την ώρα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ.