aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε τα γκάζια στο τέρμα…

Με τα γκάζια στο τέρμα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να φθάσει στον στόχο του ο Απόλλων, είναι να συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις. Το σερί να διευρυνθεί και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι κυανόλευκοι το είχαν αποδείξει και προ της έλευσης του Σωφρόνη Αυγουστή, πως διέθεταν πολύ καλές μονάδες. Ωστόσο με τον Κύπριο τεχνικό στο τιμόνι έχουν αξιοποιηθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές και η αντεπίθεση που παρακολουθούμε μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο Απόλλων καλείται το απόγευμα με αντίπαλο τη Δόξα στο Τσίρειο να μην γκελάρει. Να μπει σοβαρά και να βάλει από την αρχή πίεση στην αντίπαλό του για να φθάσει νωρίς στο γκολ. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη και μόνο αυτή θα είναι στην ακίδα της ομάδας. Να καταφέρει άλλη μία νίκη, η οποία ίσως τον φέρει και πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μέσα στο Τσίρειο, οι κυανόλευκοι έχουν πάντα τον πρώτο λόγο και το ίδιο θα επιδιώξουν και σήμερα.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα θα παρατάξει την ενδεκάδα του, όπως την έχουμε συνηθίσει. Θα είναι εκτός ο Ρομπέρζ, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Καρώ. Μπορεί όμως και να δούμε τον Σεμέδο στόπερ. Ο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Πέδρο θα πάρει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Βασιλείου θα είναι στα αριστερά. Ο Βινίσιους θα έχει δίπλα του τον Καρώ, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σατσέτι, Κυριάκου και Ντα Σίλβα.

Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μαγκλίτσα και στις πτέρυγες οι Παπουλής-Σαρδινέρο. Με πλάνο το 4-2-3-1, οι κυανόλευκοι θα φροντίσουν να ελέγξουν το κέντρο και απ’ εκεί και πέρα να πιέσουν για να φθάσουν στο γκολ. Γνωρίζουν πως η Δόξα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό θα χρειαστεί σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία. Ούτε χαλάρωση, ούτε υποτίμηση, άλλωστε αν αυτά συμβούν, μπορεί εύκολα να γίνει και η ζημιά.

Το κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας, θα είναι κλειστό λόγω τιμωρίας. Κλειστό ήταν μέρος της δυτικής και με την ΑΕΖ στο κύπελλο. Η διοίκηση, διά στόματος των παραγόντων της συστήνει αθλητοπρέπεια, γιατί τυχόν νέα τιμωρία θα έχει κόστος στη συνέχεια. Το πρωτάθλημα, εισέρχεται σε κρίσιμη καμπή και ο Απόλλων θέλει όλο τον κόσμο στο πλευρό του, μακριά από τιμωρίες.

Επανέρχονται παίκτες «κλειδιά»

Οι Βάλε, Παπουλής, Σατσέτι, Βινίσιους και Κυριάκου, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με την ΑΕΖ, θα είναι το απόγευμα στο αρχικό σχήμα. Και οι πέντε είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και κρίθηκε απαραίτητο να πάρουν ανάσες, καθώς κρίνονται απαραίτητοι για την ομάδα τους. Μετά το σημερινό παιχνίδι, οι κυανόλευκοι θα έχουν μπροστά τους τη δύσκολη έξοδο στο Δασάκι με τον Εθνικό.

Θα είναι απών και από το επόμενο παιχνίδι ο τραυματίας Γκόμες που βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Το πιο πιθανό να είναι πως ο Πορτογάλος θα είναι στη διάθεση του προπονητή του στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο και την Ανόρθωση στη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ