aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε στόχο την άλωση της «Αρένας»

Με στόχο την άλωση της «Αρένας»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με αντίπαλο την ΑΕΚ στη Λάρνακα, για την ΑΕΛ δεν θα είναι αρκετές μόνο οι ατομικές προσπάθειες κάποιων ποδοσφαιριστών της για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κρύβει παγίδες, τις οποίες καλείται να προσπεράσει η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Χρειάζεται καλός σχεδιασμός στον «χάρτη» του παιχνιδιού, αλλά προπάντων πάθος, θέληση, συγκέντρωση, σοβαρότητα και ίσως και τύχη.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα χρειαστεί να  καταθέσουν τα στοιχεία της ομαδικότητας, που τους διακρίνουν φέτος. Τρέξιμο, αλληλοκάλυψη, καλή κυκλοφορία της μπάλας, συμπαγή άμυνα και ουσία. Η ΑΕΛ καλείται σε μια δύσκολη έδρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να κάνει το παιχνίδι της, επιδιώκοντας να «σπάσει» την έδρα του αντιπάλου και να πάρει το «διπλό», ή τουλάχιστον να μην χάσει.

Η τεχνική ηγεσία έχει μπροστά της και την σημερινή προπόνηση για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις, τόσο για την ενδεκάδα, όσο και για τις εντολές που θα δώσει στους ποδοσφαιριστές. Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με την Ένωση, ο Κέρκεζ θα έχει στην διάθεση του και τους Ζντραφκόφσκι – Μπενίτεθ. Ο πρώτος μάλλον θα επανέλθει στην ενδεκάδα, ο δεύτερος θα είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν το χρειαστεί στην διάρκεια του αγώνα. Επίσης, ετοιμοπόλεμος είναι κι ο Αντάμοβιτς.

Θα κριθούν πολλά από τη σταθερότητα και την δραστηριότητα στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Κέρκεζ, δούλεψε τις τελευταίες μέρες στον ανασταλτικό μηχανισμό που θα ακολουθήσει με την ΑΕΚ, ποντάροντας στην καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του. Την περασμένη Κυριακή, παρά τη νίκη με 4-1 επί της Ένωσης, η ΑΕΛ παρουσίασε στο α’ ημίχρονο αδυναμίες στη μεσαία γραμμή, με κύριο σημείο την χαλαρότητα που έδειξαν στο να συνεργαστούν σωστά οι κεντρώοι της, αφήνοντας εκτεθειμένη την άμυνα. Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν και η ΑΕΛ βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική της νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ