aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε στοχευμένο σχέδιο δράσης

Με στοχευμένο σχέδιο δράσης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στους τρεις μήνες που βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ (φωτό δεξιά) διαπίστωσε πού πονούσε η ομάδα του και οι κινήσεις ενίσχυσης έγιναν εκεί που είχε άμεση ανάγκη. Με την απόκτηση του  Άρθουρ Ροντρίγκεζ Ρεζέντε έχουν συμπληρωθεί οι 14 θέσεις από τις 15 για τους ποδοσφαιριστές του καταλόγου Α, κάτι που δείχνει πόσο έγκαιρα έγινε ο μετεγγραφικός σχεδιασμός.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήξερε τι ήθελε και δεν άργησε να γεμίσει την ομάδα. Υπάρχει άλλη μία θέση κενή, που αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας και οι γαλαζοκίτρινοι περιμένουν ακόμα τον Νούριο Φορτούνα. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία, αφού στη θέση του αριστερού μπακ, μπορεί να αγωνιστεί ο Ανδρέας Αβραάμ.

Αυτό που μπορεί να λεχθεί με σιγουριά, είναι ότι το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές να μπορούν να αγωνιστούν σε δύο ή και τρεις θέσεις αν παραστεί ανάγκη. Ο Τεσέιρα για παράδειγμα μπορεί αγωνιστεί δεξιός μπακ και σέντερ μπακ. Ο Φιντέλις, εκτός από κεντρικός μέσος, μπορεί να βοηθήσει και ως κεντρικός αμυντικός. Ο Ρεζέντε, μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ και να αναλάβει ρόλο επιτελικού, ενώ ο Κουκούλα παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Αν οι προσθήκες δικαιώσουν τις προσδοκίες και ανέβουν οι «παλιοί», η ΑΕΛ μπορεί να διεκδικήσει διακρίσεις και να κερδίσει ξανά τον κόσμο της.

Από εκεί και πέρα, αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία στις Πλάτρες με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή των γαλαζοκίτρινων θα επιστρέψει στη Λεμεσό. Την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη ανοικτή προπόνηση για τον κόσμο, ενώ θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ. Την επόμενη ημέρα, οι γαλαζοκίτρινοι θα βρεθούν στη Βουλγαρία, για τα δύο φιλικά, τα οποία θα αποτελέσουν τα τελικά τεστ (θα είναι και τα μοναδικά) πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Οι δύο αγώνες στην Ευρώπη είναι κλειδί για την ΑΕΛ γιατί ενδεχόμενη πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο θα ανεβάσει ακόμη πιο πολύ τη διάθεση της ομάδας, θα αποφέρει οφέλη οικονομικά και αγωνιστικά, ενώ θα ζεσταθεί και το ενδιαφέρον των φίλων της.  Γιατί, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει αγωνία από την πλευρά του κόσμου, που αδημονεί να δει την ομάδα του να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί σε όλα τα παιχνίδια τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ