aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε Πέδρο, Ζάντερ όλα μοιάζουν πιο εύκολα

Με Πέδρο, Ζάντερ όλα μοιάζουν πιο εύκολα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με τους Ζοάο Πέδρο και Ζάντερ Σαντάνα στα άκρα της άμυνας, ο Απόλλωνας έχει δέσει την οπισθοφυλακή του, αλλά έχει αυξήσει και τη δύναμη πυρός στην επίθεση από τα άκρα. Οι δυο τους θαυμάζονται για τον τρόπο που αγωνίζονται και προσφέρουν στην ομάδα. Και τόσο καλούς επιθετικούς που ξεκινούν από πίσω, λίγες ομάδες διαθέτουν.

Ο Πέδρο από τη δεξιά πλευρά και ο Σαντάνα από την άλλη είναι κίνδυνος θάνατος, όταν η ομάδα τους βρίσκεται στην επίθεση. «Αυτοί παιδί μου δεν είναι αμυντικοί, είναι εξτρέμ, είναι μέσοι, είναι ό,τι θέλει ένας  προπονητής… για όλες τις δουλειές», μας είχε πει τις προάλλες, ο παλιός άσσος και πρώην αρχηγός του Απόλλωνα Γιαννάκης Γιαγκουδάκης. Οι δυο τους παίζουν πολύ καλή άμυνα, αλλά, όταν βρεθούν στην επίθεση, δύσκολα μπορείς να τους ανακόψεις. Ο αντίπαλος θα πρέπει να εφαρμόσει ειδική στρατηγική για να τους ανακόψει. Έχουν το κάτι παραπάνω. Με την μπάλα στα πόδια όταν πλησιάζουν την αντίπαλη περιοχή, μπορούν και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν.

Ο Απόλλων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους, είναι πιο επιθετικός, με ποιοτικές παρουσίες. Οι δύο ακραίοι μπακ του ξεχωρίζουν και σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές μπροστά, μπορεί να φτιάχνει ευκαιρίες και να φτάνει πιο εύκολα στο γκολ. Πιο μπροστά διαθέτει τους Γιάκολιτς, Σαρδινέρο, Σκέμπρι, Μαγκλίτσα, Ζελάγια, Ντα Σίλβα,  Μαρτίνες, Πίττα και Χατζηβασίλη. Με λιγότερο χρόνο, οι δύο τελευταίοι, όμως είναι σίγουρο, πως θα έλθει και αυτών η σειρά.

Τόσες πολλές επιλογές δεν είχε ποτέ ο Απόλλωνας, ούτε τις χρονιές που είχε κατακτήσει κύπελλα ή πρωταθλήματα. Φέτος όμως οι λύσεις υπάρχουν και οι κυανόλευκοι δεν νοιάζονται αν έχουν στο μυαλό τους ταυτόχρονα να σκεφτούν τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη. Το ηθικό τους είναι στα ύψη και οι βλέψεις δικαιολογημένα μπορούν την σεζόν που διανύουμε  να πιάσουν ταβάνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ