aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε πατημένο το γκάζι η ΑΕΚ για το «διπλό»

Με πατημένο το γκάζι η ΑΕΚ για το «διπλό»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Οι τρεις σερί νίκες που μετρά η ΑΕΚ επί εποχής Ιδιάκεθ, το 10-0 όσον αφορά στα τέρματα, η δίψα για να συνεχιστεί η αντεπίθεση και η εξαιρετική ψυχολογία που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι μερικά από τα στοιχεία που καλείται να παρατάξει η ομάδα της Λάρνακας απέναντι στην ΑΕΛ για να φύγει με το «διπλό».

Αυτός είναι άλλωστε ο μοναδικός της στόχος, έτσι ώστε να παραμείνει στην 4η θέση, να μειώσει τη διαφορά όχι από την ΑΕΛ, αλλά και από ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα, και να δει τη συνέχεια του πρωταθλήματος με ακόμη μεγαλύτερη προοπτική. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ είδε την ομάδα του να προκρίνεται με άνεση στην επόμενη φάση του κυπέλλου απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, όμως είδε και τον Μίκελ Γκονθάλεθ να αποχωρεί τραυματίας και να μένει εκτός για πάνω ένα μήνα. Κάτι που αλλάζει τα πλάνα του, ενώ εκτός είναι επίσης οι Σάστρε και Τολμές. Το 3-4-3 δεν αλλάζει για τον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος θα παρατάξει τον Τόνιο κάτω από τα δοκάρια και η τριπλέτα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Καταλά, Μοϊσόφ και έναν εκ των Τρουγιόλς ή Γκαρσία.

Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Λαρένα και Κάσες, δεξιά ο Ακοράν, αριστερά ο Τέτε και η τριπλέτα στην επίθεση θα αποτελείται από τους Ακίνο, Χέφελ και Τρισκόφσκι. Βέβαια, φανέλα βασικού με αξιώσεις διεκδικούν επίσης οι Γιάννου και Τζεφρέν Σουάρεζ. Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Ιγκόρ, Ιωάννου και Αντωνιάδης, όμως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος στο αρχικό σχήμα. Στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Ιγκόρ, Χέφελ (5), Λαρένα, Τέτε, Τρισκόφσκι, Γκαρσία και Γιάννου (2).

Όποιος δεχθεί κάρτα θα μείνει εκτός από την επόμενη αναμέτρηση της ομάδας που είναι με την Αλκή στο ΑΕΚ Αρένα. Όσον αφορά στον κόσμο της ΑΕΚ, αναμένεται ότι θα υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση μιας και βολεύει και η ώρα έναρξης της αναμέτρησης. Οι είσοδοι και τα ταμεία του γηπέδου θα ανοίξουν στις 14:30. Η γενική είσοδος ορίστηκε στα 12 ευρώ και το παιδικό εισιτήριο στο 1 ευρώ.

Δεν του… βγαίνει το Τσίρειο

Πολύ άσχημος είναι ο βαθμολογικός απολογισμός του Ιμανόλ Ιδιάκεθ στα δυο χρόνια που ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ όποτε επισκεπτόταν το Τσίρειο. Σε σύνολο οκτώ αγώνων η ΑΕΚ κέρδισε μόλις μία φορά (τον Απόλλωνα), έφερε δυο ισοπαλίες και ηττήθηκε πέντε φορές. Σε αυτά τα δυο χρόνια, δηλαδή τις σεζόν 2016-17 και 2017-18, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τέσσερις φορές την ΑΕΛ μετρώντας δυο ήττες και δυο ισοπαλίες, χωρίς να μπορέσει να κερδίσει καμία φορά την ομάδα της Λεμεσού στο Τσίρειο. Έτσι, είναι φανερό και μέσα από τα στατιστικά ότι ο Ιδιάκεθ δεν έχει καλές αναμνήσεις όποτε επισκέπτεται το Τσίρειο και στο σημερινό ντέρμπι θα προσπαθήσει να ανατρέψει το όλο σκηνικό και με το καλό μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται η ομάδα της Λάρνακας να καταφέρει να φύγει με το «διπλό» το οποίο θα είναι το πρώτο του απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ