aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε όσες δυνάμεις και αντοχές έχει η ΑΕΛ

Με όσες δυνάμεις και αντοχές έχει η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε μια πορεία μονόδρομο οδηγείται η ΑΕΛ. Με όσες δυνάμεις και αντοχές διαθέτει καλείται να διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα από τα εισιτήρια που θα την οδηγήσουν στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα και πιο πολύ το πάθος που έβγαλε η ομάδα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα είναι βοηθητικό στοιχείο για να επιστρέψει στις νίκες. Από τον Ιανουάριο και μετά έχασε έδαφος, έχασε και βασικές μονάδες, όμως υπάρχουν άλλα εννέα παιχνίδια για να διαπιστωθεί στο πού τελικά θα καταλήξει η ΑΕΛ.

Σε αντιδιαστολή με την απουσία του Ζούνιορ, που φαίνεται θα πάρει άλλο ένα δεκαπενθήμερο, ο Σοάρες θα προσπαθήσει  να είναι παρών τη Δευτέρα στο ΓΣΠ, στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι θα παραταχθούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις με το ίδιο σχήμα που ξεκίνησαν κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο Κυριάκου θα είναι και πάλι δίπλα από τον Μιτρέα στο κέντρο της άμυνας, ενώ σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο Λαφράνς θα χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός μέσος, μαζί με το Νικολάου και τον Σοάρες. Στη διάθεση του Διονύση Διονυσίου θα είναι και οι Γεωργιάδης-Σαβάν, ενώ στο μυαλό του προπονητή της ΑΕΛ, παίζουν πάντα και κάποιες άλλες διαφοροποιήσεις στο σχήμα και την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα του με τον ΑΠΟΕΛ.

Μετά τους Α. Κυριάκου και Μαύρου, που πήραν χρόνο συμμετοχής με τον Απόλλωνα, περιμένουν τις ευκαιρίες τους οι Μ. Ηλία και Α. Νεοφύτου. Πρόκειται για άλλους δύο νεαρούς που υπολογίζουν πολύ στην ΑΕΛ. Βέβαια στην κατάσταση και θέση που βρίσκεται η ΑΕΛ, εκείνο που ενδιαφέρει πιο πολύ είναι η ουσία και αυτό έχει να κάνει με τις νίκες και το τελικό κέρδος που θα είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί, είτε μέσω του πρωταθλήματος, είτε μέσω του κυπέλλου. Ήδη πλησιάζει το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης στο κύπελλο με τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου στο ΓΣΠ,  ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 19 του ίδιου μήνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ