aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε οδηγό τον Ινιάκι, βλέπει… Ευρώπη η Αθλέτικ

Με οδηγό τον Ινιάκι, βλέπει… Ευρώπη η Αθλέτικ

Αθλέτικ Μπιλμπάο για Ευρώπη! Με μπροστάρη τον φορμαρισμένο επιθετικό Ινιάκι Ουίλιαμς, οι Βάσκοι «καθάρισαν» τη Ράγιο Βαγεκάνο (3-2 εντός έδρας), επανήλθαν άμεσα στις νίκες και έπιασαν στην 6η θέση της βαθμολογίας τη Βαλένθια, από την οποία έχει ένα ματς περισσότερο. Παραμένουν βυθισμένοι στην επικίνδυνη ζώνη οι Μαδριλένοι. 

Η ομάδα του Γκαριτάνο ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε στην πρώτη καλή στιγμή της (2’), με σουτ του Ινιάκι Ουίλιαμς. Αυτό το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, που συνέχισαν να πιέζουν και στο 14’ κέρδισαν πέναλτι, με τη βοήθεια του VAR. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Ραούλ Γκαρθία, αλλά ο Αλμπέρτο του είπε «όχι».

Στο 38’ το ματς διεκόπη και πάλι για να γίνει χρήση του VAR, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να παίρνει πίσω την αρχική του απόφαση για καταλογισμό πέναλτι υπέρ της Αθλέτικ. Σχεδόν από το… πουθενά, η Ράγιο μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, με τον Άλεξ Μορένο να ισοφαρίζει στο 45’ με ωραίο σουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Και στο δεύτερο ημίχρονο τα «λιοντάρια» μπήκαν με… φόρα, με τον Ινιάκι Ουίλιαμς να εκτελεί πάλι τον Αλμπέρτο για το 2-1 (50’). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αντβίνκουλα.

Στο 64’, η Βαγεκάνο ισοφάρισε εκ νέου με τον Μάριο Σουάρεθ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να νικά τον Ερερίν από κοντά, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στο 70’, ο Μπενιάτ επιχείρησε ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του έβαλε ο Ραούλ Γκαρθία, που σούταρε δυνατά από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλμπέρτο, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ (71’).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο ματς, με τον Ντε Τομάς να γράφει από κοντά το 3-2 στο 85’, σε μια φάση που ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια του Εμπάρμπα. Στο εναπομείναν διάστημα, η Αθλέτικ διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμά της και είχε δύο καλές ευκαιρίες για το 4-2, ωστόσο παρέμεινε το 3-2.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική: 

Σάββατο 13/4
Εσπανιόλ-Αλαβές 2-1 (19’ Πεδρόσα, 47’ αυτ. Λαγκάρδια – 56’ Καλέρι) 

Ουέσκα-Μπαρτσελόνα 0-0 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα 2-0  (42’ Γκριεζμάν, 74’ Μοράτα) 

Σεβίλλη-Μπέτις 3-2  (26’ Μουνίρ, 59’ Σαράμπια, 64’ Βάθκεθ-55’ Λο Σέλσο, 82’ Τέγιο) 

Κυριακή 14/4

Βαγιαδολίδ-Χετάφε 2-2 (30’ Γκουαρντιόλα, 69’ Ουνάλ-14’ Αραμπάρι, 96’ πεν. Μολίνα) 

Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγεκάνο 3-2  (2′, 50′ Ινιάκι, 72′ Ραούλ Γκαρθία – 45′ Μορένο, 85′ Ντε Τομάς) 

Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ (17:15)
Τζιρόνα-Βιγιαρεάλ (19:30)
Βαλένθια-Λεβάντε (21:45)

Δευτέρα 15/4
Λεγκανές-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ