aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε μεθυσμένη πολιτεία -μοιάζει ακόμη- η Λάρνακα!

Με μεθυσμένη πολιτεία -μοιάζει ακόμη- η Λάρνακα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τρελό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε στη Λάρνακα μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι παίκτες του Ιανόλ Ιδιάκεθ έκαναν το όνειρο πραγματικότητα και με την επιβλητική τους εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού έφεραν τούμπα το ματς με τον Απόλλωνα και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Ενός τροπαίου που δίχως αμφιβολία αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών αλλά και της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς της διοίκησης Άντρου Καραπατάκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών το σύνθημα «Μείνε για πάντα πρόεδρε» δονούσε για τα καλά την ατμόσφαιρα.

Περίπου 2.000 φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο ΑΕΚ Αρένα και απ’ εκεί ακολούθησαν το ανοικτό πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες στο οίκημα του συλλόγου. Το τι έγινε στο πούλμαν δεν περιγράφεται. Οι ποδοσφαιριστές με καπνογόνα στα χέρια πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά, ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του το ίδιο και ο κόσμος παραληρούσε. Στο οίκημα όλοι γνώρισαν τεράστια αποθέωση.

Εκεί όμως που πραγματικά έγινε σεισμός ήταν όταν κλήθηκαν να σηκώσουν την κούπα οι Φλοριάν Τολεμές, Τσάβι Ρόκα, Άντρος Καραπατάκης και Νταβίντ Καταλά. Την παράσταση στο οίκημα έκλεψε ο Αντρέας Λευκαρίτης ο οποίος δεν άφησε ποδοσφαιριστή χωρίς να κάνει τα πειράγματά του, ενώ τα χαμόγελα όλων ήταν μόνιμα ζωγραφισμένα στo πρόσωπό τους. Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και χθες στα μπουζούκια Μακένζι live.

Η ΑΕΚ μετά από 14 χρόνια επέστρεψε στους τίτλους, κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της και δικαιούται να υπερηφανεύεται γι’ αυτό. Και το έκανε μάλιστα με ανατροπή και απέναντι στην κατά πολλούς καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μπορεί το πρώτο ημίχρονο του τελικού να ήταν κακό για την ΑΕΚ, όμως στην επανάληψη είναι λες και η ομάδα πάτησε το κουμπί και κάτι άλλαξε. Βέβαια, αυτό που έκανε τη μεγάλη διαφορά ήταν η είσοδος του Τολεμές στον αγωνιστικό χώρο που έδωσε άλλον αέρα και άλλη οντότητα στην ΑΕΚ. Ο Γάλλος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και απασχόλησε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα ψηφίστηκε και ως ο κορυφαίος του τελικού.

Μεγάλη μορφή του τελικού ήταν και ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δάκρυσε, μη μπορώντας να διαχειριστεί τα έντονα συναισθήματα που τρέφει για την ομάδα. Ο Ισπανός αποχωρεί ως κυπελλούχος έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Πλέον, η ομάδα της Λάρνακας καλείται σιγά-σιγά να επιστρέψει στην πραγματικότητα. Να προσγειωθεί ομαλά από τους πανηγυρισμούς και να αρχίσει προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν.

Μία προετοιμασία που δεν θα ξεκινήσει τόσο νωρίς φέτος μιας και η ομάδα θα αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο κι έτσι θα μεταβεί στην Πολωνία για προετοιμασία κάπως καθυστερημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από σήμερα ο Άντερ Μουρίγιο αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή και θα κληθεί να πάρει μία σειρά από αποφάσεις για το μέλλον κάποιων ποδοσφαιριστών, ενώ θα πρέπει να πάρει απόφαση και για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Το συμβόλαιο του Βάσκου προπονητή ολοκληρώνεται τέλος του μήνα και η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει: Θα μείνει ή θα πάει σε κάποια άλλη επιλογή ο Μουρίγιο; Η κατάκτηση του κυπέλλου θα κρατήσει τον Ιδιάκεθ ή όχι;

Ξεφάντωμα στα μπουζούκια

Απίστευτες στιγμές έζησαν και πάλι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης. Όλοι μαζί γλέντησαν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Μακάνεζι Live. Βγήκαν στην πίστα, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπήρχαν κι αυτοί που έκλεψαν την παράσταση. Όπως για παράδειγμα οι Ηλίας Χαραλάμπους και Μάριος Αντωνιάδης, οι οποίοι πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν, ενώ ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν σταμάτησε να χορεύει και να απολαμβάνει τις τελευταίες του στιγμές στην Κύπρο. Εκεί ήταν και αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ, οι οποίοι αποθέωσαν πολλές φορές τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ