aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε καρδιά και... καρδιοχτύπι!

Με καρδιά και… καρδιοχτύπι!

Στη 2η αγωνιστική της Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν πως θα φτάσουν εύκολα στη νίκη και, παρά την απόπειρα… αυτοκτονιας στην τελευταία περίοδο, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και να κάνει το 2Χ2. Πλέον ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (24/10, 21:05) και την Χίμκι στο ΣΕΦ (26/10, 21:15).

Αν υπήρχε βαθμός για την συγκέντρωση στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε κοντά στο «10». Με σκορ από όλους και εξαιρετική άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 9-2, ενώ ακολούθησαν συνεχόμενα σουτ των Παπαπέτρου-Τόμπσον για την εκτόξευση της διαφοράς σε διψήφια επίπεδα (19-4, στο 6′). Η Μάλαγα συνήλθε προς το φινάλε της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με σκορ 21-11.

Το σκηνικό πάντως άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Μούσλι για τους Ανδαλουσιάνους. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην άμυνα κοντά στο καλάθι και η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε. Όσο ο Ρόμπερτς έδινε λύσεις από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός κρατούσε διαφορά (35-22, στο 16′), αλλά η ομάδα του Πλάθα έκανε δυνατό… finish για το 37-33 του ημιχρόνου.

Με τον Τόμπσον να ξεκινά «καυτός» στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Σφαιρόπουλου απέκτησε ξανά διψήφια διαφορά (47-37, στο 24′). Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στο +13 με τον ΜακΛίν (56-43, στο 28′), ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο με διαφορά, θεωρητικά, ασφαλείας (59-47).

Στην πράξη πάντως η διαφορά δεν αποδείχθηκε ασφαλής. Ο Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε ρυθμό, έδωσε ώθηση στην ομάδα του ο Σουάρεθ κατέβασε τη διαφορά στο -3 (65-62). Ο Πρίντεζης «απάντησε» με τρίποντο, αλλά το ματς είχε γίνει ντέρμπι (71-68, στο 37′). Η Μάλαγα έκανε συνεχόμενες κακές επιθέσεις με τους Ρόμπερτς-Πρίντεζη να δίνουν ανάσα για το 75-68. Με το σκορ στο 75-71, ο Μάντζαρης πέτυχε ένα τρίποντο που φάνηκε να κλειδώνει το ματς. Ο ΜακΚάλουμ απάντησε με γκολ-φάουλ (78-74), αλλά ακολούθησαν λάθη από Παπανικολάου και Νέντοβιτς με αποτέλεσμα η μπίλια να κάτσει οριστικά στο ερυθρόλευκο (80-75).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ