aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε γεμάτες όλες τις γραμμές

Με γεμάτες όλες τις γραμμές

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέσα και ο Πάτρικ Πρόσεκ, μέσα και ο Κίρε Μαρκόσκι, με τον πλέον επίσημο τρόπο. Η ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών και πλέον οι λέοντες είναι σχεδόν πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Οι γραμμές είναι γεμάτες και με την απόκτηση των Χουράδο, Πεχλιβάνη, Μυτίδη, Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα και ακόμη ενός ή δύο άλλων, η ομάδα θα είναι έτοιμη για το μεγάλο ταξίδι. Μαζί με αυτούς που συνεχίζουν, καλούνται να ανεβάσουν το επίπεδό της σε ποιότητα και πάθος. 

Πάντως, θα έχει ιδιαίτερη σημασία να ακούσουν οι φίλοι της ΑΕΛ, τον Ντούσαν Κέρκεζ να μιλά και να αναλύει τους στόχους της ομάδας, που θέλει να δημιουργήσει. Ο Βόσνιος προπονητής θα βγει μπροστά σήμερα το πρωί στην παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας και με την ευκαιρία, θα κάνει δηλώσεις για πρώτη φορά, μετά την απόφαση να παραμείνει στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας μετά την πετυχημένη παρουσία που είχε στον πάγκο στη β’ φάση του πρωταθλήματος. Θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με τους ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν, ενώ λογικά έχουν κλείσει και οι μετεγγραφές για τη νέα περίοδο. Εκείνο που αναμένουν από τον Κέρκεζ είναι να εμπνεύσει με τους στόχους και την όρεξη του παλιούς και νέους στην ομάδα του.

Πολλά εξαρτώνται από την παρουσία των νέων ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν την ΑΕΛ. Έγιναν καλές κινήσεις, αλλά θα αποδειχθεί στο γήπεδο, πόση αξία θα δώσουν στη νέα τους ομάδα. Κανείς δεν ασχολείται με τα ποσά που δαπανήθηκαν, αφού αυτό δεν είναι τόσης μεγάλης σημασίας. Πιο πολύ, είναι σημαντικό να πιστέψει ο κόσμος την ομάδα του και τον προπονητή και να ακολουθήσει. Να γίνει κάτι παρόμοιο, όπως το καλοκαίρι του 2011, όταν οι φίλοι της ΑΕΛ κατέθεσαν ψυχή και έγιναν ένα με τον τότε προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου και τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό που είχε γίνει τότε, δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, δεν έγινε ποτέ άλλη φορά. Μπορεί όμως αν το επιθυμήσει ο κόσμος να γίνει μια νέα αρχή.

Η νέα σεζόν κρύβει παγίδες και από την πορεία που θα έχει η ΑΕΛ θα εξαρτηθούν πολλά. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει άλλη περίοδος, μακριά από ψηλές πτήσεις.  Έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά η ομάδα τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως από ακατάσχετη παραφιλολογία, παρά από αγωνιστική ανεπάρκεια. Γι’ αυτό και στους ώμους της τεχνικής ηγεσίας θα υπάρχει πολλή πίεση, όμως ξέρει πιο καλά από όλους ο Κέρκεζ, πως θα πρέπει να είναι προσεκτικός σε κάθε του κίνηση για να φτιάξει και να παρουσιάσει αυτό που θέλει.

Με το βλέμμα στην επίθεση

Στη φετινή περίοδο πολλά θα μετρήσουν από το τι θα βγάλουν στο γήπεδο κυρίως οι επιθετικοί, αφού εκεί εστιαζόταν το πρόβλημα της ΑΕΛ. Αυτοί που συνεχίζουν, μαζί με τους Μυτίδη και Χουράδο, ελπίζουν πως θα έχουν άμεση επαφή με τα δίκτυα. Είναι αυτό που έλειψε από την περσινή ομάδα, η οποία σε πολλά παιχνίδια έβγαζε καλό πρόσωπο, αλλά δεν είχε ουσία. Σε πολλά παιχνίδια η ΑΕΛ ήταν ανούσια, χωρίς να δημιουργεί, αλλά ούτε και να σκοράρει, κάτι που επιθυμούν να το αφήσουν πίσω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ