aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε… φόρα η Γαλλία! (video)

Με… φόρα η Γαλλία! (video)

Η Γαλλία νίκησε με 3-1 την Ιταλία στο «Σαν Νικόλα» σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους «ατζούρι», ενόψει της έναρξης και της συμμετοχής αμφοτέρων στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 την ερχόμενη Κυριακή.

Οι δύο τεχνικοί ξεκίνησαν ως επί το πλείστον με βασικές ενδεκάδες, λόγω της σπουδαιότητας της αναμέτρησης.

Οι «τρικολόρ» μπήκαν πιο δυνατά και στο 16’ ο Μαρσιάλ με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπουφόν και έκανε το 0-1. Η «σκουάντρα ατζούρα» απάντησε στο 21’ με τον Πελέ να νικά Βαράν και Μανταντά και να ισοφαρίζει.

Στο 28’, Ζιρού και Κουρζαβά συνεργάστηκαν και ο επιθετικός της Αρσεναλ έκανε το 1-2. Ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τον 17χρονο γκολκίπερ της Μίλαν, τον Ντοναρούμα, που αντικατέστησε στο 46′ τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Στην επανάληψη, οι Τζιανπέρο Βεντούρα και Ντιντιέ Ντεσάμπ έκαναν αλλαγές και ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κατακόρυφα. Τελικά, στο 81’ ο Κουρζαβά με εκπληκτικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν (46’ Ντοναρούμα), Μπαρτζάλι (46’ Ρουγκάνι), Αστόρι, Κιελίνι, Καντρέβα, Παρόλο, Ντε Ρόσι (46’ Μοντολίβο), Μποναβεντούρα (66’ Βεράτι), Ντε Σίλιο (58’ Φλορέντσι), Πελέ, Εντερ (74’ Μπελότι)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Σιντιμπέ, Βαράν, Κοσιελνί (83’ Ουμτιτί), Κουρζαβά, Καντέ. Πογκμπά, Ματουϊντί (63’ Σισοκό), Γκριεζμάν (63’ Ντεμπελέ), Μαρσιάλ (46’ Παγέ), Ζιρού (46’ Ζινιάκ), Γκριεζμάν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ