aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε… Φάρο την ανωτερότητα

Με… Φάρο την ανωτερότητα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ βρίσκεται από χθες στο Φάρο της Πορτογαλίας και αύριο θα μπει στο στάδιο «Αλγκάρβε» με στόχο να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι, κερδίζοντας την Σεντ Τζόζεφς. Αν το καταφέρει, τότε στον επαναληπτικό, σε μία εβδομάδα, θα μπορεί να σφραγίσει την πρόκρισή της στον β’ προκριματικό.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από τη νίκη. Θα βάλουμε τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι, όμως είμαστε σε καλό βαθμό», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Θεόδωρος Αντωνίου, πριν την αναχώρηση για την Πορτογαλία. Και συνέχισε: «Έχουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δηλωθεί στη λίστα. Αυτά τα παιδιά έμειναν στην Κύπρο για να δουλέψουν ώστε να μην χάσουν έδαφος. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για να επιτύχει αυτό που θέλει η ΑΕΛ χρειάζεται να μην δεχθεί γκολ. Να παρουσιαστεί προσεκτική και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Η αντίπαλός της είναι εντελώς άγνωστη, δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο, αλλά αυτό μπορεί και να αποτελεί παγίδα. Αν δεν προσέξουν οι ποδοσφαιριστές του Μπρούνο Μπαλταζάρ μπορεί να την πάθουν. Κάτι τέτοιο δεν θέλουν να το σκέφτονται. Θέλουν να επιστρέψουν στην Κύπρο με το κεφάλι ψηλά, κάνοντας όνειρα για τις διπλές αναμετρήσεις με τη Ρέιντζερς.

Για την ΑΕΛ, αυτή είναι η ένατη φορά που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή  διοργάνωση. Μετρά 26 αγώνες, έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες. Πέτυχε 19 γκολ με 15 διαφορετικούς σκόρερ. Από αυτούς μόνο ο Ζούνιορ (έχει πετύχει 2 γκολ) βρίσκεται σήμερα στο ρόστερ της ΑΕΛ. Μάλιστα, είχε πετύχει και το σημαντικό γκολ στη νίκη επί της Παρτίζαν στο Βελιγράδι τον Αύγουστο του 2012, που χάρισε στους γαλαζοκίτρινους την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά οι σκόρερ της ομάδας της Λεμεσού στην Ευρώπη: Ζούνιορ 2, Βουό 2, Ντίκσον 2 και  Ουόν 2. Από ένα γκολ σημείωσαν οι Σάββα, Αριστοτέλους, Κυριάκου, Σέμποκ, Φάργκας, Σοφοκλέους, Εντμάρ, Γκικίεβιτς, Σαρδινέρο και Μιγκέλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ