aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε δυναμική για νέο άλμα

Με δυναμική για νέο άλμα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν είναι μυστικό πως οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση στη φετινή περίοδο. Η αλλαγή προπονητή και οι τρεις σερί νίκες, με αποκορύφωμα την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, έφεραν ξανά τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στο στρατόπεδο του Απόλλωνα.

Υπό την καθοδήγηση του Σωφρόνη Αυγουστή, ο Απόλλων έχει αποκτήσει μια ηρεμία που δεν την είχε ποτέ το τελευταίο διάστημα. Η πειστική του εμφάνιση και η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, δημιούργησαν ένα ιδανικό κλίμα, παραμονή του ντέρμπι της Λεμεσού με την ΑΕΛ. Όπως διαμορφώθηκε η νέα κατάσταση πραγμάτων, ο Απόλλων έχει ιδιαίτερους λόγους να θέλει να κερδίσει το αυριανό ντέρμπι. Βρίσκεται στο πλην 6 από την κορυφή και με νίκη θα πλησιάσει την εκ των πρωτοπόρων ΑΕΛ.

Σε περίπτωση νίκης, ο Απόλλων θα σκέφτεται για τα καλά τη διεκδίκηση του τίτλου. Θα είναι απόλυτα λογικό. Φυσικά εάν ρωτηθούν ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες του Απόλλωνα, θα απαντήσουν πως μπροστά τους είναι μόνο η ΑΕΛ. Γι’ αυτό και ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει στρωθεί στη δουλειά από την επόμενη μέρα του αγώνα με την ΑΕΚ για να προετοιμάσει από κάθε άποψη την ομάδα του.

Ο Κύπριος τεχνικός έχει περάσει στην ομάδα του το στοιχείο του ασταμάτητου πάθους για τη νίκη. Το είδαμε και με την ΑΕΚ. Δεν υπήρχαν μικρά διαστήματα καλής απόδοσης. Η διάρκεια και η σταθερότητα που έλειπαν από τον Απόλλωνα, τώρα φαίνεται πως αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

Στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΛ, ο Αυγουστή δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μαγκλίτσα λόγω καρτών. Στη θέση του επιθετικού κορυφής θα αγωνιστεί ο Πίεχ. Σε μεσοεπιθετικό ρόλο θα είναι ο Ντα Σίλβα, με τους χαφ Σατσέτι και Κυριάκου να τον βοηθούν αλλά και να δίνουν βοήθειες στην άμυνα.

Στα επιθετικά άκρα θα είναι ο Μπεντόγια και ο -πρώτος σκόρερ της ομάδας- Παπουλής. Η τετράδα της άμυνας, μπροστά από τον Βάλε, θα είναι η ίδια όπως παρατάχθηκε απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Πέδρο δεξιά, ο Βινίσιους και ο Ρομπέρζ στο κέντρο της άμυνας και ο Γκόμες στο αριστερό άκρο.

Η δύναμη, το πάθος και η ποιότητα είναι στοιχεία που θα χρειαστεί να αναδειχθούν από τους κυανόλευκους στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν στο ντέρμπι. Συνήθως ο Απόλλων ξεκινά ιδανικά τους αγώνες του, όμως σε ένα παιχνίδι όπως το αυριανό θα χρειαστεί και υπομονή, όπως και σταθερότητα στην άμυνα. Θα επιδιώξει να μην δεχθεί γκολ και με υπομονή να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.

Οι δύο ανασταλτικοί στη μεσαία γραμμή, όπως εφαρμόζει το πλάνο του ο Σωφρόνης Αυγουστή, δίνουν την ευχέρεια στον Ντα Σίλβα να αποδώσει ακόμα καλύτερα στο δημιουργικό κομμάτι. Στο σκοράρισμα τα πάει εξαιρετικά. Απέναντι στην ΑΕΚ, ο Σατσέτι με τον Χάμπο Κυριάκου αποδείχθηκαν πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο. Αύριο θα έχουν και πάλι πολλή δουλειά.

Έτοιμοι και οι Σέρζιο, Σεμέδο

Οι νεοαποκτηθέντες Σέρζιο και Σεμέδο είναι έτοιμοι και θα βρίσκονται στην αποστολή του Απόλλωνα για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΛ. Δεν αποκλείεται, ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού, να πάρουν και χρόνο συμμετοχής. Έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, είναι έμπειροι και ο Σωφρόνης Αυγουστή ποντάρει και σε αυτούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ