aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε δεύτερη νίκη... τελικό η Γιούβε! (video)

Με δεύτερη νίκη… τελικό η Γιούβε! (video)

Η Αταλάντα το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά οι Μπιανκονέρι νίκησαν και στον δεύτερο ημιτελικό (1-0) και στοχεύουν στην κατάκτηση του Coppa Italia για 4η σερί χρονιά.

Η Γιούβε είχε επικρατήσει με 1-0 στο Μπέργκαμο στο πρώτο ματς, πράγμα που σημαίνει ότι η αποστολή της θεωρητικά ήταν εύκολη. Οχι και τόσο τελικά… Η Αταλάντα ήταν καλή από το ξεκίνημα, απείλησε για πρώτη φορά με τον Γκόμες από κοντά στο 12′ και στη συνέχεια είχε κατοχή μπάλας αλλά όχι κάποια άλλη φάση.

Η καλύτερη ευκαιρία των Μπεργκαμάσκι ήταν στο 64′ αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι μετά το μακρινό πλασέ του Γκόμες που εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Μπουφόν, για να απαντήσουν οι Τορινέζοι με το δοκάρι από το εξαιρετικό πλασέ του Ντάγκλας Κόστα στο 67′.

Το γκολ τελικά ήρθε για τη Γιουβέντους στο 74′ με το πέναλτι του Πιάνιτς μετά την μάλλον εύκολη πτώση του Ματουιντί στο κράτημα του Φάμπρι, με τους Μπιανκονέρι να σφραγίζουν την 18η πρόκριση σε τελικό Coppa Italia κάνοντας ρεκόρ και θέλουν στον τελικό να κάνουν ακόμη ένα: Η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα από τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες με τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις κυπέλλου.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπενάτια, Κιελίνι, Ασαμόα, Μαρκίζιο (68′ Κεντίρα), Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα (83′ Ντιμπάλα), Αλεξ Σάντρο (85′ Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μπερίσα, Μαντσίνι (76′ Ρίτσο), Καλντάρα, Μαζιέλο, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (87′ Μπάροου), Σπινατσόλα, Κριστάντε, Ιλιτσιτς (64′ Κορνέλιους), Γκόμες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ