aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε ανατροπή η Τότεναμ, «Χ»αμένη η Άρσεναλ, «μαύρα» Χριστούγεννα η Τσέλσι! (vds)

Με ανατροπή η Τότεναμ, «Χ»αμένη η Άρσεναλ, «μαύρα» Χριστούγεννα η Τσέλσι! (vds)

Το μεγάλο «μπαμ» της Boxing Day στην Αγγλία (19η αγωνιστική) έκανε η Σαουθάμπτον, ενώ μεγάλες νίκες που τους έδωσαν τη δυνατότητα να «αναπνεύσουν» βαθμολογικά πέτυχαν οι Αστον Βίλα, Κρίσταλ Πάλας και Εβερτον.

Η Τσέλσι προερχόταν από το μεγάλο «διπλό» επί της Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, ωστόσο, μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», γνώρισε την ήττα με 0-2 από την Σαουθάμπτον. Οι «Άγιοι» που σε κάθε ματς δίνουν κι από έναν τελικό για την αποφυγή του υποβιβασμού, κατάφεραν να αποσπαστούν από την επικίνδυνη ζώνη και συγκεκριμένα να ξεφύγουν με 3 βαθμούς από την Αστον Βίλα, που την ίδια ώρα έπαιρνε «χρυσό τρίποντο» επί της ουραγού, πλέον, Νόριτς (1-0).

Τεράστια ανατροπή πέτυχε στο Λονδίνο η Κρίσταλ Πάλας, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους από την Γουέστ Χαμ, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στα τελευταία 22 λεπτά και να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη με 2-1. Βαθιά «ανάσα» επίσης πήρε και η Έβερτον, η οποία επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Μπέρνλι.

Ούτε ο Μικέλ Αρτέρα κατάφερε να «φέρει την άνοιξη» στην Άρσεναλ. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου, οι «κανονιέρηδες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) εκτός έδρας με την Μπόρνμουθ.

Με ματς… θρίλερ άρχισε η «boxing day» στην Αγγλία, με την Τότεναμ να επικρατεί με ανατροπή της Μπράϊτον. Οι φιλοξενούμενοι, αιφνιδίασαν τους «Σπερς» του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως οι «πετεινοί» πήραν τη νίκη.

Τώρα, το ενδιαφέρον στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής συγκεντρώνει η αναμέτρηση στο «King Power Stadium» της -δεύτερης στη βαθμολογία- Λέστερ με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, η οποία προέρχεται από την κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ενδιαφέρει και την -τρίτη στην κατάταξη- Μάντσεστερ Σίτι και αντιμετωπίζει την Παρασκευή (27/12) τη Γουλβς στο «Μολινό», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 19η ημέρα.

ΠΕΜΠΤΗ 26/12

Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (53′ Κέιν, 72′ Άλι / 37′ Ουέμπστερ)

Μπορεί να τα… χρειάστηκε, όμως η Τότεναμ κατάφερε να φέρει πάνω κάτω το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπράιτον και να πανηγυρίσει τη νίκη με σκορ 2-1, στο πρώτο ματς της φετινής Boxing Day!  Στο 24’ το γκολ του Κέιν ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έπειτα και από τη χρήση του VAR. Λίγο μετά, στο 37’ η Μπράιτον προηγήθηκε με τον Γουέμπστερ, όμως το δεύτερό μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην Τότεναμ! Στο 53’ ο Κέιν σημείωσε άλλο ένα γκολ, το οποίο ωστόσο… μέτρησε, ενώ στο 72’ ο Ντέλε Αλι ολοκλήρωσε με τρομερό πλασέ την ανατροπή.  Με το αποτέλεσμα αυτό η Τότεναμ ανέβηκε, έστω και προσωρινά στην 5η θέση, ενώ η Μπράιτον παρέμεινε στην 13η.

Άστον Βίλα – Νόριτς 1-0 (64′ Χούριχεϊν)

Το γκολ του Χάριχεϊν ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση του «Βίλα Παρκ» στο 64ο λεπτό. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από όμορφο passing game και ασίστ του Γκρίλις.

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 1-1 (35′ Γκόσλινγκ / 64′ Ομπαμεγιάνγκ)

Ντεμπούτο για τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο των «κανονιέρηδων». Η Μπόρνμουθ είναι αυτή που προηγήθηκε  με σκορ 1-0 στο «Βαϊτάλιτι» με τέρμα του Γκόσλινγκ στο 35ο λεπτό αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό πλασέ στο 64ο λεπτό.

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 0-2 (31′ Ομπαφέμι, 73′ Ρέντμοντ)

Ήττα εκτός προγράμματος για την Τσέλσι, η οποία είδε τον Ομπαφέμι να δίνει στην Σαουθάμπτον το προβάδισμα ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και όμορφο τελείωμα στο 31ο λεπτό. Το 2-0 διαμόρφωσε ο Ρέντμοντ στο 73ο λεπτό, «σφραγίζοντας» μια νίκη-χρυσάφι για τους «Αγίους».

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-1 (68′ Κουγιατέ, 90′ Αγιού / 58′ Σνόντγκρας)

Τα «σφυριά» ήταν αυτά που πήραν κεφάλι στο σκορ με ασίστ του Αντόνιο και έξοχο πλασέ του Σνόντγκρας στη δεξιά γωνία του Γκαϊτά (57’). Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε έντεκα λεπτά αργότερα (68’) με ξερό σουτ του Κουγιατέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν την μπάλα έπειτα από σέντρα των «αετών». Η ανατροπή ήρθε στο 90ο λεπτό, με τον Τζόρνταν Αγιού να σκοράρει με σκαφτό πλασέ αφού προηγουμένως πέρασε όποιον βρέθηκε στο διάβα του…

Έβερτον – Μπέρνλι 1-0 (80′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Με κεφαλιά-ψαράκι στο 81ο λεπτό σκόραρε ο Κάλβερτ-Λιούιν, χαρίζοντας στον Κάρλο Αντσελότι ένα νικηφόρο ντεμπούτο. Οι Εβερτόνιανς έφτασαν σε μια πανάξια επικράτηση, καταγράφοντας 21 τελικές και ποσοστά κατοχής που πλησίασαν ανά διαστήματα το 70%.

Σέφιλντ Γιουν. – Γότφορντ 1-1 (36′ πεν. Νόργουντ / 28′ Ντεουλοφέου)

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς ανάμεσα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Γουότφορντ. Ο Ντεολοφέου έδωσε προβάδισμα στις «σφήκες» στο 27ο λεπτό, πριν ο Νόργουντ ισοφαρίσει με πέναλτι στο 36’.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Νιούκασλ 19:30

Λέστερ – Λίβερπουλ 22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12

Γουλβς – Μαν. Σίτι 21:45

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ