aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε… αγκομαχητό και ανατροπή η Τότεναμ, πεντάρα η Ρέιντζερς

Με… αγκομαχητό και ανατροπή η Τότεναμ, πεντάρα η Ρέιντζερς

Μπροστά στο φάσμα ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League βρέθηκε η Τότεναμ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχανε 1-0 στη Βουλγαρία από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στο 71’ και χρειάστηκε να αποβληθούν δύο παίκτες της αντίπαλης ομάδας για να φτάσει στην ολική ανατροπή με 2-1 και μαζί στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μόνο το γκολ έλειψε από τους «σπερς» στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπέργκουϊν να έχει δοκάρι στο 11’ και στο 27’ να ανατρέπεται εντός περιοχής της Λοκομοτίβ, αλλά τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Άγγλοι έμειναν πίσω στο σκορ στο 71’ από το γκολ του Μίντσεφ.

Οχτώ λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς οι Βούλγαροι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καραγκαρέν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στη φάση του πέναλτι υπέρ της Τότεναμ. Ο Κέιν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-1. Στο 83’ οι γηπεδούχοι έχασαν άλλον έναν παίκτη, καθώς αποβλήθηκε ο Αλμέιδα και δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Ντομπελέ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τριάρα η Γαλατά – Πεντάρα η Ρέιντζερς

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Γαλατασαράι νίκησε 3-1 τη Νέφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν και σφράγισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Η τουρκική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Ντιαγκνέ και δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Όμως, στο 46’ οι Αζέροι ισοφάρισαν με τον Μπότζι, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η χαρά τους κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 48’ ο Λουϊντάμα έκανε το 2-1 για τη Γαλατά, ενώ στο 63’ ο Ντιαγκνέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έγραψε το 3-1, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε με εντυπωσιακό τρόπο η Ρέιντζερς. Η ομάδα του Στήβεν Τζέραρντ συνέτριψε με σκορ 5-0 τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς στο Γιβραλτάρ με δύο γκολ του Μορέλος (68’ και 89’) και από ένα των Ταβερνιέ (22’), Γκόλντσον (45’+5’) και Ντεφόε (85’).

Ιστορική ήταν η βραδιά για τη Γρανάδα, η οποία στο πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι νίκησε 4-0 την Τέουτα στην Αλβανία και συνεχίζει το ταξίδι της προς τους ομίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ