aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Με αυτόν τον παίκτη θα πάρουμε πρωτάθλημα!» (Ioύνιος 2010)

«Με αυτόν τον παίκτη θα πάρουμε πρωτάθλημα!» (Ioύνιος 2010)

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου του 2010 και ο τότε προπονητής της Ανόρθωσης, ο Όγιος, προτείνει στη διοίκηση Κυριάκου Κούσιου έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά. «Με αυτόν τον παίκτη θα πάρουμε πρωτάθλημα!», λέει ο Όγιος και πριν ολοκληρώσει την πρότασή του γυάλισε το μάτι του Κυριάκου Κούσιου. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια περίοδο στην οποία η Ανόρθωση «ταλαιπωρείται» άγρια σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κυριάκος Κούσιος και οι συνεργάτες του κρατάνε την ατάκα «με αυτόν τον παίκτη θα πάρουμε πρωτάθλημα!» και πληρώνουν δικαιώματα 250 χιλιάδων ευρώ για να αποκτήσουν τον 22χρονο τότε, Ρικάρδο Λαβόρδε. Η ιστορία γίνεται γνωστή την 1η Ιουλίου 2010, ημέρα κατά την οποία  η Ανόρθωση είχε ευρωπαϊκό αγώνα με την Μπάνατς γι’ αυτό κι η είδηση πέφτει στα «ψιλά». Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Λάρκος, γράφει στο «Goal»:

«Τον Μαρούγο περίμεναν στην Ανόρθωση τόσο καιρό, όμως άλλος Κολομβιανός είναι αυτός που ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα της Αμμοχώστου. Ο λόγος για τον 22χρονο Ρικάρδο Λαβόρδε, ο οποίος απάντησε θετικά σε πρόταση που του κατέθεσε η «Κυρία» και όπως όλα δείχνουν θα είναι η επόμενη μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας. Η περίπτωση του Λαβόρδε δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δικαιώματά του ανήκουν σε δύο ομάδες. Το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή ανήκει στην Ακαδέμικα Κολομβίας. Ωστόσο και η Ατλέτικο Ουίλα στην οποία αγωνιζόταν έχει και αυτή μέρος των δικαιωμάτων του. Η Ανόρθωση ήρθε σε συμφωνία και με τις δύο κολομβιανές ομάδες και ουσιαστικά αυτό που απομένει είναι να έρθει ο ποδοσφαιριστής στην Κύπρο και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Μάλιστα, η Ανόρθωση έχει καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Η κάθοδός του ίσως καθυστερήσει μερικές μέρες καθώς πρέπει να πάρει βίζα ο ποδοσφαιριστής για να έρθει στο νησί μας».

Στην Κύπρο ήρθε μετά από 25 ημέρες (!), αγωνίστηκε για μισή ώρα στον εκτός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 19 Αυγούστου 2010, κι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις παρά το γεγονός ότι η «Κυρία» χάνει με 0-4. Στον επαναληπτικό μία εβδομάδα αργότερα, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»,  έχει δύο φοβερές ενέργειες, αλλά αισθάνεται ενοχλήσεις και αποχωρεί στο 20’. Οι εξετάσεις δείχνουν ότι θα απουσιάσει για ένα δεκαημέρο περίπου…

Μόνο που ο Ρικάρδο Λαβόρδε πονά και δεν μπορεί να προπονηθεί κανονικά. Οι ημέρες περνούν, παραμένει παροπλισμένος, οι «ειδικοί» λένε «δεν έχει τίποτα» κι ο Κυριάκος Κούσιος είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο πρώην πρόεδρος έφτασε στο σημείο να πει «στείλτε τον πίσω στην πατρίδα του, περιπαίζει μας»!

Διαβάστε επίσης: O Aπόλλων έκλεισε ποδοσφαιριστή μέσα από τα χέρια της Ανόρθωσης

Μόνο που αργότερα διαπιστώθηκε ότι Λαβόρδε είχε όντως, σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Επανήλθε μετά από δυόμιση μήνες περίπου στην 9η αγωνιστική εκείνης της περιόδου, σε ένα αγώνα στον οποίο η «κυρία» εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Πάφο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και περισσότερο προβλήθηκε η γκρίνια των οπαδών παρά η επιστροφή του Λαβόρδε, ο οποίος κέρδισε κι ένα πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Ο ακριβός Ζάντερ και ο Μαργκάσα στο… περίμενε

Η συνέχεια, λίγο – πολύ γνωστή. Ο Ρικάρδο μπορεί να μην πήρε πρωτάθλημα, όπως υποσχέθηκε ο Όγιος, αλλά κέρδισε φίλους και αντιπάλους. Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ανόρθωσης κι όταν πουλήθηκε στην Κρασνοντάρ έναντι ενός μη ευκαταφρόνητου ποσό, οι περισσότεροι στενοχωρήθηκαν… Θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν και πάλι στη νέα περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ