aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαMayday, mayday… έφτασε η Boxing Day!

Mayday, mayday… έφτασε η Boxing Day!

Είναι από τις μεγαλύτερες αθλητικές παραδόσεις στην Αγγλία. Η πιο φωτεινή παρένθεση μπάλας μέσα στις γιορτές. Πέρα όμως από ιδανικό ξεχαρμάνιασμα για τους ποδοσφαιρόφιλους, η Boxing Day φημίζεται και για τις εκπλήξεις της. Και για τις νάρκες που παραμονεύουν σε φαινομενικά… ακίνδυνα προγράμματα, όπως αυτό της 18ης αγωνιστικής στην Premier League.

Έπειτα λοιπόν από έντεκα σερί νίκες κι έχοντας… ταΐσει τη σκόνη της σε ανταγωνιστές που έμοιαζαν ισχυρότεροι, η Τσέλσι υποδέχεται την Μπόρνμουθ: Θεωρητικά ιδανικό αντίπαλο (αν σκεφτείς ότι έχει μια μόλις νίκη μακριά από την έδρα της) για να κρατήσει ή να διευρύνει τη διαφορά έξι πόντων που έχει χτίσει στην κορυφή.

Επίσης εύκολο, όμως, μοιάζει και το έργο της Μάντσεστερ Σίτι. Έχοντας πάρει τα πάνω της ψυχολογικά μετά τη νίκη-ανατροπή στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα πρέπει να… προσπαθήσει για να γκελάρει στην έδρα της ουραγού Χαλ.

Αντίθετα, οι «κανονιέρηδες» είναι γνωστό ότι δεν χρειάζεται να… προσπαθήσουν για να τα κάνουν μούσκεμα σε παιχνίδια όπως αυτό με την επικίνδυνη Γουέστ Μπρομ. Εξάλλου οι παίκτες του Βενγκέρ έχουν αρχίσει το κλασικό ντεφορμάρισμα στο τέλος της χρονιάς (δυο κολλητές ήττες) και η σημερινή τους αντίπαλος έβγαλε το λάδι προ ημερών στην Τσέλσι μέχρι να ηττηθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αυτό ακριβώς που κάνει και ο… Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε εσχάτως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τον Σουηδό λοιπόν… διαολισμένο, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα επιδιώξουν να προσπεράσουν (και) το εμπόδιο της Σάντερλαντ, ώστε να επεκτείνουν τα σερί τους (οκτώ παιχνίδια αήττητοι και τρεις συνεχόμενες νίκες) και να κερδίσουν έδαφος στη βαθμολογία.

Κατά τ’ άλλα, η ντεφορμέ Λέστερ (μια νίκη σε 8 ματς) θα υποδεχθεί την… ακόμα πιο ντεφορμέ Έβερτον (των δυο νικών σε 12 ματς). Όσο για τη Γουέστ Χαμ, θα προσπαθήσει στην έδρα της στριμωγμένης Σουόνσι να πάρει για πρώτη φορά φέτος τρίτο σερί τρίποντο.

Κι όλα αυτά, ενώ η Λίβερπουλ θα ετοιμάζεται να υποδεχθεί (αύριο) τη Στόουκ, εν αναμονή του πιο ενδιαφέροντος ματς της αγωνιστικής (την Τετάρτη) ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Τότεναμ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Δευτέρα, 26/12 (17:00)

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (14:30)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Μπέρνλι-Μίντλεσμπρο
Τσέλσι-Μπόρνμουθ
Λέστερ-Έβερτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Σουόνσι-Γουέστ Χαμ
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι (19:15)

Τρίτη, 27/12

Λίβερπουλ-Στόουκ (19:15)

Τετάρτη, 28/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ