aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜαύρη μέρα για την Μπαρτσελόνα: Adios τίτλος και στο ποδόσφαιρο! (video)

Μαύρη μέρα για την Μπαρτσελόνα: Adios τίτλος και στο ποδόσφαιρο! (video)

Μέσα σε μία ημέρα η Μπαρτσελόνα χάνει και δεύτερο πρωτάθλημα μετά το μπάσκετ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε όρθια στο «Καμπ Νόου» (2-2) και πλέον αν η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει την Χετάφε πάει στο +4.

Αξέχαστη για καιρό θα μείνει η 30ή Ιουλίου στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Το πρώτο πικρό ποτήρι το κέρασε η Μπασκόνια που με καλάθι τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της πήρε το πρωτάθλημα μπάσκετ.

Λίγο αργότερα ήρθε η Ατλέτικο Μαδρίτης να δώσει το τελειωτικό χτύπημα -κατά πάσα πιθανότητα- στην μάχη τίτλου. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά από αυτό με την Θέλτα, η ομάδα του Κίκε Σετιέν κόλλησε στο 2-2 και πλέον σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει την Χετάφε, ανοίγει την διαφορά στο +4 (έχει και την ισοβαθμία) πέντε στροφές πριν το τέλος.

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας ότι παίζει το τελευταίο της χαρτί έκανε ένα αρκετά κυριαρχικό πρώτο μέρος, το οποίο όμως δεν κεφαλαιοποίησε με προβάδισμα. Διότι μετά το κωμικό αυτογκόλ του Ντιέγκο Κόστα που έκανε το 1-0 (11’), ήρθε ένα ερασιτεχνικό πέναλτι που έκανε ο Βιδάλ στον Καράσκο τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε την αρχική εκτέλεση του Ντιέγκο Κόστα, όμως ο VAR διέταξε επανάληψη και ο Σαούλ ήταν πιο ψύχραιμος για το 1-1.

Με τον Μέσι να αλωνίζει και να βρίσκει διαδρόμους, η ομάδα του Σετιέν περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους Μαδριλένους, όμως ο Αργεντινός ήταν άτυχος. Στο εκπληκτικό φαλτσαριστό του σουτ (23’) η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Όμπλακ, ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σλοβένος με εκπληκτικά ρεφλέξ έδιωξε το φάουλ του Μέσι που κόντραρε στο τείχος κι άλλαξε πορεία.

Το 2-1 ήρθε με γκολ δώρο του Φελίπε, με τον Βραζιλιάνο να ανατρέπει εντός περιοχής τον Σεμέδο (50’) και τον Λιονέλ Μέσι με εκτέλεση Πανένκα να βάζει το 700ό γκολ στην καριέρα του για το 2-1. Ωστόσο, η απάντηση ήταν και πάλι άμεση με ένα πέναλτι μάλλον υπερβολικό. Ο Καράσκο μπέρδεψε τον βηματισμό του με τον Σεμέντο, ο διαιτητής έδωσε τρίτο πέναλτι στην βραδιά και ο Σαούλ ισοφάρισε εκ νέου (62’, 2-2).

Παρότι η Μπαρτσελόνα είχε ένα γεμάτο μισάωρο γα να αντιδράσει εκ νέου, εντούτοις οι φάσες της ήταν ελάχιστες και προήλθαν από προωθήσεις των Βιδάλ και Πικέ σε στημένες φάσεις. Ο Σιμεόνε έκλεισε μαεστρικά όλους τους χώρους και στο τέλος θα μπορούσε κάλλιστα να κλέψει το ματς, αν στις καθυστερήσεις ο Τόμας Παρτέι ήταν πιο ψύχραιμος απέναντι στον Τερ Στέγκεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ