aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜατσάρα και... μοιρασιά στη «Φόλκσβαγκεν Αρένα» (vid)

Ματσάρα και… μοιρασιά στη «Φόλκσβαγκεν Αρένα» (vid)

Με τον Κώστα Σταφυλίδη να μένει στον πάγκο της δεύτερης, Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στη «Φόλκσβαγκεν Αρένα», μετά από ένα «γεμάτο» παιχνίδι, με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της πέμπτης αγωνιστικής στη Bundesliga.

Ο σύλλογος του Κράιχγκαου ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και ο Ρούντι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’, με πολύ ωραίο σουτ από θέση πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, στην 200η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα!

Μάλιστα, ο Μπεμπού έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Χόφενχαϊμ στο 21ο λεπτό, καθώς το πλασέ του στο τετ α τετ με τον Στέφεν ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του δεύτερου…

Κάπου εκεί, οι «λύκοι» άρχισαν να… ανεβάζουν στροφές και στην επόμενη φάση ήταν η σειρά του Βέγκχορστ να απειλήσει για λογαριασμό τους, αλλά ο Φογκτ του έβαλε την κόντρα κι έτσι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ενώ η κεφαλιά του ανενόχλητου Μεχμέντι, στο ύψος της μικρής περιοχής στο 24’ είχε την ίδια κατάληξη.

Μισή ώρα μετά το 0-1 ήρθε και το… 1-1, ωστόσο. Χάρη στο «τακουνάκι» του Βέγκχορστ για τον Μεχμέντι, ο οποίος με ένα «ξερό» σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπάουμαν!

Με το μομέντουμ υπέρ της, η Βόλφσμπουργκ πίεσε και για το 2-1, αλλά ο Βέγκχορστ αστόχησε και πάλι, στο 38ο λεπτό, ενώ στην επόμενη φάση ναι μεν ο Μπρέκαλο σκόραρε, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, σωστά, για κοντρόλ με το χέρι στο ξεκίνημα της φάσης.

Ενώ στο 42’ οι φιλοξενούμενοι «υπενθύμισαν» την παρουσία τους, αλλά είδαν το οριζόντιο δοκάρι να λέει «όχι» στη… φωτοβολίδα του Σκοβ από τα 20 μέτρα και το 1-1 να παραμένει ως την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, είχαμε… επανάληψη του σκηνικού, με την Χόφενχαϊμ να μπαίνει καλύτερα και να χάνει πρώτη δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, αρχικά με τον Καντεράμπεκ στο 48’ και εν συνεχεία με τον Μπεμπού στο 56’ να μην μπορεί να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Η Βόλφσμπουργκ σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις στο τρανζίσιον, όμως το σουτ του Άρνολντ στο 61ο λεπτό πέρασε άουτ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ακυρώθηκε ξανά, σωστά και πάλι, γκολ του Μεχμέντι που ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα.

Μπρέκαλο και Βέγκχορστ συνεργάστηκαν εκ νέου, στο 69’, χωρίς όμως το… επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Όλιβερ Κλάσνερ, ενώ μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν οι παίκτες του Άλφρεντ Σρόιντερ εκείνοι που έφτασαν κοντά στο γκολ, δύο φορές μάλιστα…

Ο Τισεράν ρίσκαρε το αυτογκόλ, προκειμένου να ανακόψει τον Ανταμιάν στο 81’ και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βέγκχορστ δεν απομάκρυνε, αλλά ο Πέρβαν έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μπάουμγκαρτνερ!

Η Χόφενχαϊμ πήγε να κλέψει το «τρίποντο», όταν ο Ανταμιάν έφυγε στην αντεπίθεση στο 88ο λεπτό, με τον Μπεμπού στο πλευρό του αλλά αντί να πασάρει σούταρε, με τον Μπάουμαν να αποκρούει με υπερένταση.

Ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Σκοβ να χάσει μεγάλη ευκαιρία, σουτάροντας άστοχα στο δεύτερο δοκάρι, μετά την κούρσα και το «γέμισμα» από δεξιά του Μπάουμγκαρτνερ…

Αναλυτικά, η 5η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/9
Σάλκε-Μάιντς 2-1
(36’ Σερντάρ, 89’ Αμίτ – 75’ Ονισίβο)

Σάββατο 21/9
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ουνιόν Βερολίνου 2-0
(20’ Φόλαντ, 25’ Αλάριο)

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 4-0
(3’, 48’ Λεβαντόφσκι, 62’ πέν. Κουτίνιο, 73’ Πέρισιτς)

Χέρτα Βερολίνου-Πάντερμπορν 2-1
(10’ Ντιλροσούν, 52’ Βολφ – 54’ Ζολίνσκι)

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 1-1
(23’ Χόλερ – 39’ Λιντερλέχνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Λειψία 0-3
(13’ Όρμπαν, 35’ Ζάμπιτσερ, 83’ Σαράτσι)

Κυριακή 22/9
Γκλάντμπαχ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1
(75’, 87’ Τουράμ – 6’ Κασίμ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-2
(43’ Αντρέ Σίλβα, 88’ αυτ. Ντιλέινι – 11’ Βίτσελ, 66’ Σάντσο)

Δευτέρα 23/9
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1
(36’ Μεχμέντι – 6’ Ρούντι)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27/9
Ουνιόν Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Σάββατο 28/9
Λειψία-Σάλκε (16:30)
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν
Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 29/9
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ(16:30)
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ