aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜατσάρα και μεγάλη νίκη της Μονακό (vids)

Ματσάρα και μεγάλη νίκη της Μονακό (vids)

Το ποδόσφαιρο νικά την τρομοκρατία! Σε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια στη διοργάνωση και στη σκιά των όσων έγιναν 24 νωρίτερα στη Βεστφαλία, Ντόρτμουντ και Μονακό έδωσαν μία μοναδική παράσταση με τους Μονεγάσκους να παίρνουν τη νίκη με 3-2 και να κάνουν το πρώτο βήμα για τη πρόκριση.

Το παιχνίδι είχε πέντε γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, πολλές ευκαιρίες ειδικά από τους γηπεδούχους, αλλά και πολλά λάθη από τους τον διαιτητή και τους συνεργάτες του.

Στο 16΄ ο Ορσάτο υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο, σε φάση που δεν υπήρχε παράβαση επί του Εμπαπέ, αλλά ο Φαμπίνιο έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο 0-1 με γκολ οφσάιντ, καθώς στη σέντρα του Λεμάρ από αριστερά ο Εμπαπέ βρισκόταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τη γερμανική άμυνα πριν σκοράρει (!), ενώ στο 33΄ ο Μπέντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά για το 0-2.

Παρά την απρόσμενα αρνητική εξέλιξη, οι παίκτες του Τούχελ δεν παράτησαν το παιχνίδι. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στους Γάλλους και στο 57΄ μείωσαν, όταν ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Σαχίν και τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ ο Ντεμπελέ σκόραρε το 1-2.

Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις τους στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 79΄ με εξαιρετικό τελείωμα του Εμπαπέ, που «έγραψε» το 1-3, για να μειώσουν απλά οι Βεστφαλοί στο 84΄ με τον Καγκάβα.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46΄ Σαχίν), Σμέλτσερ (46΄ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

ΜΟΝΑΚΟ (Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ραγκί, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα (66΄ Ντιράρ), Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο (85΄ Ζερμέν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ