aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜατσάρα και χαμένο ρεκόρ για τη Λειψία

Ματσάρα και χαμένο ρεκόρ για τη Λειψία

Με τον… καλύτερο τρόπο και με μια ματσάρα στην «Opel Arena» άνοιξε η 32η αγωνιστική της Bundesliga. Μάιντς και Λειψία δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο και πρόσφεραν απλόχερα θέαμα, με το 3-3 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «ταύροι», που έχουν εξασφαλίσει την τρίτη θέση, που οδηγεί στο Champions League, είχαν ένα περισσότερο κίνητρο, αφού αν κέρδιζαν, θα έφταναν τις οχτώ συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του δευτέρου γύρου, κάτι που θα συνιστούσε ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Έφτασαν κοντά στην επίτευξή του, αλλά οι γηπεδούχοι, παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, εντούτοις, δεν τα παράτησαν και επιβραβεύτηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, παρότι δεν τους προσφέρει κάτι στη βαθμολογία.

Το ματς:

Μετά από ένα δεκαπεντάλεπτο που κύλησε χωρίς κάποια σημαντική φάση, η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 20’. Μετά από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν μια υποδειγματική αντεπίθεση και ο Κλόστερμαν που έγινε τελικός αποδέκτης, έκανε με κοντινό πλασέ το 0-1. Δώδεκα λεπτά αργότερα, μετά από νέα ασίστ του Βέρνερ, ο ίδιος παίκτης «βρήκε δίχτυα» ξανά, διπλασιάζοντας τόσο τα δικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του. Η Μάιντς, που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της, κατάφερε να μειώσει το σκορ, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ονισίβο δέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και παρότι αρχικά έχασε το κοντρόλ, ωστόσο, κατάφερε να γυρίσει το κορμί του και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Γκιλασί, έκανε το 1-2.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, η Λειψία τριπλασίασε τα τέρματά της με τον Τίμο Βέρνερ, ο οποίος πήρε τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-3 στο 49’. Επτά λεπτά αργότερα, η Μάιντς έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει στο ένα γκολ τη διαφορά, αλλά στο φάουλ του Μπροσίνσκι, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Αυτό που δεν έγινε στο 56’, συνέβη έντεκα λεπτά μετά, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Νιακατέ με γυριστό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, έκανε το 2-3.

Το ματς είχε αποκτήσει… τρελό ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται μια την άλλη. Στο 83’, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ματετά, που δέχθηκε εξαιρετική κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ, έκανε το 3-3.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική

Παρασκευή 03/05 
Μάιντς-Λειψία 3-3
(43’ Ονισίβο, 67’ Νιακατέ, 83’ Ματετά – 20’, 32’ Κλόστερμαν, 49’ Βέρνερ)

Σάββατο 04/05 
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο (16:30)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 05/05 
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ (14:30)
Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Σάββατο 11/05 
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Λεβερκούζεν-Σάλκε (16:30)
Ντόρτμουντ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Ανόβερο-Φράιμπουργκ (16:30)
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Κυριακή 12/05 
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ