aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜαθημένα τα βουνά από τα χιόνια…

Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν διανύει τις καλύτερες ημέρες του στην ΑΕΚ. Οι δύο συνεχόμενες ήττες από την Ομόνοια στο ΓΣΠ (2-5) και από τη Νέα Σαλαμίνα (0-1) στο «Αμμόχωστος», είχαν ως συνεπακόλουθο να βρεθεί υπό πίεση ο Βάσκος τεχνικός πριν από το παιχνίδι με την πρωτοπόρο και αήττητη Ανόρθωση.

Η διοίκηση του συλλόγου της Λάρνακας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ψυχραιμία. Εντούτοις, κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η αντίδραση αν έρθει τρίτη σερί ήττα και μάλιστα στο «ΑΕΚ Αρένα». Γίνεται αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Όχι τόσο για την πορεία της ομάδας της Λάρνακας στο πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Περισσότερη αξία θα έχει για την επιστροφή της ηρεμίας και για να μπει τελεία στην αμφισβήτηση για τον Ιδιάκεθ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο o προπονητή της ΑΕΚ. Σε ανάλογη θέση βρέθηκε αρκετές φορές στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, σε αναμετρήσεις που διακυβευόταν η… ζωή της ομάδας στην υπόθεση τίτλος.

Πιο χαρακτηριστικά ήταν δύο παραδείγματα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Την πρώτη φορά για την 22η αγωνιστική στο ΓΣΠ, όταν βρισκόταν στο πλην πέντε από τους πρωτοπόρους γαλαζοκίτρινους. Το 1-1 στη Λευκωσία διατήρησε την απόσταση και τις ελπίδες. Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση στην 29η στροφή του «μαραθωνίου», πάλι απέναντι στους πρωτευουσιάνους. Τότε βρισκόταν στο πλην εννιά και το ζητούμενο ήταν μόνο η νίκη, αφού διαφορετικά θα γινόταν δύσκολη ακόμη και η εξασφάλιση θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ. Το 2-1 στη Λάρνακα διατήρησε τα όνειρά της, αφού η διαφορά μειώθηκε στο πλην έξι.

Ο 45χρονος τεχνικός λοιπόν βίωσε παρόμοιας φύσης καταστάσεις την περασμένη σεζόν και έμεινε ζωντανός. Μεθαύριο θα προσπαθήσει να πετύχει το ίδιο απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία», ανατρέποντας το κλίμα και δουλεύοντας πιο ήρεμα στη συνέχεια. Όπως δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο, δεν είχε ζήσει προηγουμένως ως ποδοσφαιριστής ή ως προπονητής τόσα πολλά σε μία σεζόν. Αν ξεφύγει από την υφιστάμενη αγωνιστική κρίση, θα αυξήσει τις πιθανότητές του για άλλη μια έντονη αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ