aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜατέις Ντε Λιχτ, η εναλλακτική του Πικέ

Ματέις Ντε Λιχτ, η εναλλακτική του Πικέ

Η Μπαρτσελόνα αναζητά αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά, έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα προσδώσει περαιτέρω βάθος στην άμυνά της και φέρεται να καταλήγει στον Ματέις Ντε Λιχτ, ώστε να αποτελέσει εναλλακτική λύση πίσω από τον Ζεράρ Πικέ.

Οι Καταλανοί αναγνωρίζουν ότι έχουν σοβαρή έλλειψη επιλογών στην θέση, του δεξιού κεντρικού τους αμυντικού, καθώς η μοναδική αξιόπιστη και καθαρόαιμη λύση είναι ο Ισπανός διεθνής ποδοσφαιριστής. Το σχέδιο των «μπλαουγκράνα» είναι να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα είναι ικανός να δώσει «ανάσες» στον Πικέ και ταυτόχρονα να δημιουργήσει στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, ανταγωνισμό για μια θέση στην βασική ενδεκάδα.

Οι υπόλοιποι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί, Ουμτιτί, Βερμάλεν και Λενγκλέ, είναι αριστεροπόδαροι. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, επιβεβαιώνεται και από την ίδια παραδοχή του προπονητή της και πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είχε παραδεχθεί σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο Πικέ είναι ο μόνος δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός στην ομάδα και γι΄ αυτό παίζει μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια, δίχως να γίνεται αλλαγή.

Οι σκάουτερ του ισπανικού συλλόγου έχουν βρεθεί πολλές φορές στο Άμστερνταμ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τόσο τον Ματέις Ντε Λιχτ όσο και τον Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Η υπόθεση απόκτησης του νεαρού αμυντικού δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2021 και ο «Αίαντας» αναμένεται να αξιώσει ένα ιδιαίτερα υψηλό χρηματικό ποσό για να τον παραχωρήσει.

Την φετινή σεζόν, ο Ματέις Ντε Λιχτ έχει πραγματοποιήσει 14 συμμετοχές, με απολογισμό ήδη 2 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ