aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜάντσεστερ Σίτι: Πρώτη αγγλική ομάδα με 50 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις!

Μάντσεστερ Σίτι: Πρώτη αγγλική ομάδα με 50 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις!

Η πιο ιστορική σεζόν στην ιστορία των «πολιτών» και των αγγλικών τροπαίων μαζί, ολοκληρώθηκε με το 6-0 της Σίτι απέναντι στη Γουότφορντ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να φτάνει στις 50 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, στατιστικό που σημειώνεται για πρώτη φορά!

Community Shield, League Cup, Premier League και FA Cup, βάφτηκαν όλα, τη φετινή σεζόν, στο μπλε χρώμα της υπερομάδας του Πεπ Γουαρδιόλα που τα σάρωσε όλα στο πέρασμά της. Εκείνο που της έλειψε και που θα της λείπει περισσότερο μέχρι να το κατακτήσει, είναι φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσε να το διεκδικήσει μέχρι τέλους, αν δεν γινόταν το VAR κομμάτι της ίσως πιο συναρπαστικής διοργάνωσης που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του θεσμού. Αποκλείστηκε από την φιναλίστ Τότεναμ σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με δραματικό φινάλε, καθώς είδε να της ακυρώνεται σωστά το γκολ πρόκρισης του Στέρλινγκ.

Σε καμία περίπτωση όμως, ο αποκλεισμός αυτός δεν ακυρώνει την εκπληκτική χρονιά που έκανε, κατακτώντας όλα τα εγχώρια τρόπαια, κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη αγγλική ομάδα! Για να το πετύχει αυτό, έφτασε συνολικά τις 50 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, στοιχείο που επίσης αποτελεί ρεκόρ, αφού κανείς άλλος στο Νησί δεν το έχει καταφέρει.

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε με τον τελικό του FA Cup, τα 60 παιχνίδια στη χρονιά. Σε έξι από αυτά ηττήθηκε, ενώ σε τέσσερα έμεινε στην ισοπαλία. Η πιο σημαντική επικράτηση ήταν σίγουρα αυτή με 2-1 επί της Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ», αφού ήταν η μοναδική ήττα για τους «ρεντς» στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ!

Επόμενος στόχος για τον Πεπ και την υπερδύναμη που έχει δημιουργήσει είναι η κατάκτηση της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ