aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜακάβριο κόλπο από σύζυγο παίκτη που πέθανε το 2016 κι «αναστήθηκε» φέτος

Μακάβριο κόλπο από σύζυγο παίκτη που πέθανε το 2016 κι «αναστήθηκε» φέτος

Ήταν Ιανουάριος του 2016 όταν ο γερμανικός ερασιτεχνικός σύλλογος VfB Huls εξέδιδε ανακοίνωση σχετικά με τον αδικοχαμένο Κογκολέζο ποδοσφαιριστή Χιανίκ Κάμπα. Ο 29χρονος φαίνεται πως ήταν θύμα τροχαίου δυστυχήματος στη πατρίδα του. Η είδηση σόκαρε, αυτό που επακολούθησε ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί σενάριο ταινίας. Μιας ταινίας της οποίας ο σκηνοθέτης διαθέτει νοσηρό μυαλό και μεγάλη φαντασία.

«Εκπροσώπησε τις ιδέες και τις αξίες του συλλόγου μας όσο λίγοι. Ο θάνατός του θα αφήσει ένα μεγάλο κενό. Ο Χιάνικ είναι αναμφίβολα μια πικρή αθλητική απώλεια για εμάς, πρωτίστως όμως θα μας λείψει ως συνάνθρωπος». Αυτό ανέφερε η ανακοίνωση του ερασιτεχνικού γερμανικού συλλόγου, ως νεκρολογία για την τραγική είδηση του θανάτου του αθλητή. Ο 29χρονος τότε, Κονγκολέζος αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην πατρίδα του, στην οποία είχε μεταβεί για λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμερινού break των γερμανικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Ο Καμπά ήταν ένας φέρελπις δεξιός μπακ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην K19 της Σάλκε. Εκεί αγωνίστηκε δίπλα στον Μάνουελ Νόιερ ενώ λίγα χρόνια αργότερα «ανέβηκε» στη β΄ομάδα υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν ταλαντούχος δεξιός μπακ με 40 συμμετοχές. Ωστόσο δεν μακροημέρευσε ως επαγγελματίας, τον κέρδισαν οι σπουδές του χημικού μηχανικού και συνέχισε το ποδόσφαιρο ως χόμπι. Για εκείνον η επαγγελματική καριέρα θα διαρκούσε μόλις 2 χρόνια καθώς το 2007 παραχωρήθηκε στην ερασιτεχνική Γκλάντμπεκ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε 5 μικρές ομάδες της Βεστφαλίας. Όλα έδειχναν πως η καριέρα του ως χημικός μηχανικός τον κέρδιζε και η μπάλα θα αποτελούσε το αγαπημένο του χόμπι.

Ο θάνατος του συγκλόνισε την Γερμανία πριν τέσσερα χρόνια, ωστόσο μια αποκάλυψη της Bild τον επαναφέρει στο προσκήνιο για έναν άκρως μυστήριο και ανατριχιαστικό λόγο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Καμπά ζει και εργάζεται ως χημικός μηχανικός σε εργοστάσιο του Γκελζενκίρχεν! Όπως αναφέρεται, η «αγαπημένη» σύζυγός του συνέλαβε και σκηνοθέτησε τον θάνατο του για οικονομικούς λόγους. Το κίνητρο ήταν η χρηματική αποζημίωση που θα λάμβανε μετά τον μυστηριώδη θάνατό του… Η σύζυγος του Κογκολέζου φαίνεται πως μετά τον «θάνατό» του, αιτήθηκε και έλαβε την χρηματική αποζημίωση που δικαιούταν, η οποία όπως αναφέρεται ήταν ένα χαμηλό εξαψήφιο νούμερο. Ο Καμπά κι εκείνη έχουν μαζί ένα παιδί 10 ετών.

Φυσικά η γυναίκα αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει πως αιτήθηκε για την αποζημίωση της αρκετό καιρό μετά το δυστύχημα. Στην ιστορία αυτή που φαίνεται να «μπάζει» από παντού τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Ένα από εκείνα που φαίνεται πως θα εξιχνιάσουν την υπόθεση η οποία έχει πάρει την δικαστική οδό, είναι να φανεί ποιος παραποίησε τα πιστοποιητικά θανάτου στην Αφρική.

Η είδηση για το ευφάνταστο σενάριο του αυτοκινητικού δυστυχήματος θα έπρεπε να είχε διαρρεύσει εδώ και δύο χρόνια, αφού σύμφωνα με την εισαγγελία του Έσεν, ο Κάμπα μετέβη το 2018 στη γερμανική πρεσβεία στην Κινσάσα του Κονγκό για να αναφέρει τα fake news σχετικά με το θάνατό του. «Ο Κάμπα ισχυρίζεται ότι εγκαταλείφθηκε από φίλους μια νύχτα στο Κονγκό τον Ιανουάριο του 2016 και έμεινε χωρίς έγγραφα, χρήματα και κινητό τηλέφωνο», δήλωσε η εισαγγελέας Άνετ Μιλκ στη γερμανική εφημερίδα. Στον απόηχο της εξαφάνισής του, ο Κάμπα κηρύχθηκε νεκρός από τις αρχές του Κονγκό και η σύζυγός του αιτήθηκε και εισέπραξε ένα «χαμηλό εξαψήφιο ποσό» ως ασφαλιστική αποζημίωση.

Οι δυο τους έχουν ένα παιδί 10 ετών και η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες απάτης, υποστηρίζοντας πως ανακάλυψε ότι δικαιούται αποζημίωση μόνο αφότου ενημερώθηκε για το θάνατό του συζύγου της. Παραμένει ασαφές εάν τα απαραίτητα πιστοποιητικά του Κονγκό για τον υποτιθέμενο θάνατό του Κάμπα παραποιήθηκαν ή εκδόθηκαν στην Αφρική μέσω διαφθοράς.

Κάτι μας λέει πως αυτή η υπόθεση θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, εξάλλου είναι άκρως ενδιαφέρουσα από την φύση της. Αν ο παίκτης δικαιωθεί και αποδειχτεί πως όντως η σύζυγός του, δημιούργησε όλη αυτή την απάτη, θα μπορούμε να μιλάμε για μια από τις πιο «σατανικές» ιστορίες που έχουμε ακούσει. Από την άλλη, αν έχει αναμειχθεί σε αυτό και ο ίδιος, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, η υπόθεση θα είναι από τις πλέον περίπλοκες. Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοια πράγματα συνήθως ακόμα και μετά από χρόνια, δεν μένουν στο σκοτάδι…

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τη δικαστική οδό και σύμφωνα με τη Μιλκ ο Κάμπα θα «καταθέσει ως μάρτυρας» εναντίον της πρώην συζύγου του, που κατηγορείται για απάτη από την ασφαλιστική εταιρία που είχε εκταμιεύσει το ποσό. Ωστόσο ενίοτε σε τέτοιες περιπτώσεις τη θέση του μάρτυρα από αυτή του κατηγορούμενου χωρίζει μια… λεπτή κλωστή.

Τη σεζόν 2004/2005 η ομάδα K19 της Σάλκε κατέκτησε το Κύπελλο A-Junior της Γερμανίας, έχοντας στη σύνθεσή της τον Κάμπα, τον Μάνουελ Νόιερ, τον Μπένεντικτ Χέβεντες και τον πρώην χαφ των Σάλκε και Μπάγερν, Αλεξάντερ Μπαουμγιόχαν. Σε αντίθεση με τους άλλους τρεις, ο Κονγκολέζος δεν έκανε ποτέ όνομα στην ποδοσφαιρική αγορά με την εξέλιξη του. Ωστόσο, έστω και διά της πλέον ανορθόδοξης οδού, κατάφερε δύο φορές να αποσπάσει πολλά παραπάνω από τα 10 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν. Πρώτα ως «αδικοχαμένος» που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο στην περιοχή του Ρουρ. Και τέσσερα χρόνια αργότερα ως… σύγχρονος Λάζαρος που επέστρεψε στα εγκόσμια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ