aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜαινόμενοι... ταύροι και κορυφή η Λειψία, σεφτές για Χέρτα!

Μαινόμενοι… ταύροι και κορυφή η Λειψία, σεφτές για Χέρτα!

Η Λειψία επικράτησε της Φράιμπουργκ εκτός έδρας με 3-0 κι ανέβηκε με αυτή την νίκη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Bundesliga, βάζοντας πίεση στην Μπάγερν Μονάχου, που έχει ματς λιγότερο βέβαια.

Το σημαντικό όπως εξελίχθηκε προβάδισμα για τους «κόκκινους ταύρους» ήρθε από τα πόδια του Ενκουενκού, που έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, λίγο πριν την ανάπαυλα όταν ο Μίλερ έκανε λάθος απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε τελικά στον Πούλσεν μέσα στην περιοχή ο οποίος «σέρβιρε» ψύχραιμα στον Γάλλο συμπαίκτη του.

Από μια ακόμα λάθος ενέργεια παίκτη της Φράιμπουργκ, στην επανάληψη, ο Καμπλ τροφοδότησε τον Ενκουενκού, εκείνος πέρασε και τον Μίλερ και ο επερχόμενος Σέρλοθ πέτυχε το 0-2, στο 64’, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την Λειψία. Ενώ ο Καμπλ ήταν εκείνος που «έχτισε» την επίθεση των φιλοξενούμενων και στο 80ο λεπτό, όταν ο Φόρσμπεργκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έχοντας πολλά προβλήματα και σημαντικές απουσίες αμφότερες, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν εκείνη που… σκότωσε τελικά την Γκλάντμπαχ, νικώντας την εκτός έδρας με 1-0 για να προσπεράσει στην πέμπτη θέση τη Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Τα «πουλάρια» κέρδισαν πέναλτι στο 57’ για ανατροπή του Τουράμ από τον Φρίμπονγκ αλλά με την χρήση VAR σωστά ακυρώθηκε, αφού ο Λατσάρο που ενεπλάκη στην φάση ηταν οφσάιντ. Για να έρθει ο Σικ 20 λεπτά μετά και να «λυτρώσει» τις «ασπιρίνες», δίνοντας τους την πρώτη τους νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές, την ώρα που η Γκλάντμπαχ έμεινε χωρίς νίκη για έκτο ματς μετά την ανακοίνωση της συμφωνία του Μάρκο Ρόζε με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Βόλφσμπουργκ είδε για πρώτη φορά από 674 αγωνιστικά λεπτά και τις 16 Ιανουαρίου την εστία της να παραβιάζεται από την Χόφενχαϊμ, που την νίκησε με 2-1 και την κράτησε στους 43 πόντους και την τρίτη θέση…

Ο Μπάουμγκαρτνερ έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με ωραίο τελείωμα από την ασίστ του Καντεράμπεκ μόλις στο 8’, ενώ στα μισά του πρώτου μέρους ο Βέγκχορστ έβαλε τέλος στην… ξηρασία τεσσάρων αγώνων, ισοφαρίζοντας σε 1-1! Ωστόσο, λίγο πριν το ημίχρονο, ο Κράμαριτς με το γκολ υπ’ αριθμόν 14 στη σεζόν έβαλε ξανά μπροστά την Χόφενχαϊμ, από νέα ασίστ του Καντεράμπεκ, με το σκορ να διατηρείται μέχρι τέλους…
Άιντραχτ και Στουτγκάρδη ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Φρανκφούρτη, σε ένα παιχνίδι που τα είχε… όλα και τον Μαυροπάνο να ξεκινάει βασικός, χάνοντας μάλιστα και μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 στο 53’, ενώ εγινε αλλαγή στο 69’.

Ο Κόστιτς σκόραρε στο 55’, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε με την χρήση VAR, ενώ τα πράγματα έγινα ακόμα χειρότερα για τους «αετούς» στο 68ο λεπτό, όταν ο Κάλαϊτζιτς σκόραρε για έκτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 0-1 για τους Σουηβούς! Ωστόσο, ο Κόστιτς έστειλε την μπάλα ξανά στα δίχτυα στο αμέσως επόμενο λεπτό, με το 1-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το πρώτο της «τρίποντο» μετά από εννιά ανεπιτυχείς προσπάθειες πανηγύρισε η Χέρτα που κέρδισε με 2-1 και ανατροπή την Άουγκσμπουργκ στο Βερολίνο.
Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν αήττητοι για τρεις αγωνιστικές, πήραν το προβάδισμα… 109 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, με τον Μπένες. Ο Γκικίεβιτς ανέλαβε δράση στην συνέχεια, ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πιάτεκ έβαλε ένα… σεντερφορίσιο γκολ, με κεφαλιά, νικώντας τον Πολωνό τερματοφύλακα. Για να έρθει το εύστοχο πέναλτι του Λουκεμπάκιο, μετά την ανατροπή του Τουσάρ από τον Πέτερσεν, ένα λεπτό πριν το τέλος και να δώσει στους «πρωτευουσιάνους» τη νίκη… παραμονής.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 5/3
Σάλκε-Μάιντς 0-0

Σάββατο, 6/3
Γκλάντμπαχ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(77′ Σικ)

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 2-1
(23′ Βέγκχορστ – 8′ Μπάουμγκαρτνερ, 41′ Κράμαριτς)

Φράιμπουργκ-Λειψία 0-3
(41′ Ενκουενκού, 64′ Σέρλοθ, 79′ Φόρσμπεργκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη 1-1
(70′ Κόστιτς – 68′ Κάλαϊτζιτς)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 2-1
(62′ Πιάτεκ, 89′ πεν. Λουκεμπάκιο – 2′ Μπένες)

Μπάγερν Μονάχου-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή, 7/3
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ουνιόν Βερολίνου (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ