aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μάγος» ο Μπεργκ, «Θεός» ο Γκορμπούνοφ! (video)

«Μάγος» ο Μπεργκ, «Θεός» ο Γκορμπούνοφ! (video)

Την τιμητική τους είχαν οι… Έλληνες στον πρώτο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ! Και ποιον να πρωτοαποθεώσεις; Ο Μάρκους Μπεργκ πέτυχε μια ασύλληπτη γκολάρα με λόμπα έξω από την περιοχή στο 43’, όμως δεν έφτανε στην Σουηδία για να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Ολλανδία.

Κι αυτό γιατί οι «οράνιε» βρήκαν τη δύναμη και τις λύσεις στο δεύτερο μέρος και τελικώς ο Σνάιντερ στο 67’ ισοφάρισε σε 1-1, παίρνοντας το ριμπάουντ, μετά από ασθενή απόκρουση. Στον εναπομείναντα χρόνο, τίποτα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με ένα βαθμό, την προσπάθειά τους για να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018.

Κι αν στη Στοκχόλμη, ο φορ του Παναθηναϊκού «έκλεψε» τις εντυπώσεις, στην Λευκορωσία ήταν ο Γκορμπούνοφ που έκανε κάτι αντίστοιχο! Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου ήταν ο ήρωας της ομάδας του, κατεβάζοντας ρολά και υποχρεώνοντας ουσιαστικά την Γαλλία σε γκέλα, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Οι τρικολόρ ήταν πολύ κακοί στο πρώτο μέρος και είναι αλήθεια πως δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, με τον Γκριζμάν να παλεύει… μόνος του, αφού δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, έπαιξαν για αρκετή ώρα μονότερμα, όμως ο Γκορμπούνοφ έκανε τουλάχιστον 4-5 εκπληκτικές επεμβάσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Ζιρού μπορεί να χαρακτηριστεί και μοιραίος για τους Γάλλους, δεδομένου πως μεταξύ άλλων (23 τελικές η εθνική του) είχε χαμένο τετ-α-τετ, μετά από μαγική μπαλιά με τακουνάκι του Γκριζμάν, ο οποίος ήταν ο διακριθείς για τους φιναλίστ του Euro.

Η ματσάρα της βραδιάς έγινε, όμως, στη Σόφια… Εκεί όπου η Βουλγαρία επικράτησε με buzzer beater 4-3 του Λουξεμβούργου και δεν είχε απώλειες. Φοβερό το παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

Οι Βούλγαροι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Ρανγκέλοφ, αλλά μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (60-62’) οι φιλοξενούμενοι έφεραν «τούμπα» την κατάσταση, με τον Γιόακιμ να σκοράρει δις και να… εκθέτει τον Ιβανόφ του Παναθηναϊκού που ήταν βασικός.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με δύο δικά τους τέρματα (από Μαρσελίνιο στο 65’ και Ποπόφ 79’) και έκαναν νέα ανατροπή για το 3-2. Το Λουξεμβούργο δεν το έβαλε κάτω και πήγε να σοκάρει τους αντιπάλους της, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπονέρτ έγραψε το 3-3.

Ωστόσο, η Βουλγαρία δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη… Στο επόμενο λεπτό ο Τόνοεφ βρήκε δίχτυα, χάρισε τη νίκη στην εθνική του, με το… τρελό 4-3, και επανέφερε τις καρδιές των συμπατριωτών του στη θέση τους.

Τα σημερινά αποτελέσματα

Σουηδία-Ολλανδία 1-1
(43’ Μπεργκ – 67’ Σνάιντερ)

Λευκορωσία-Γαλλία 0-0

Βουλγαρία-Λουξεμβούργο 4-3
(16’ Ρανγκέλοφ, 65’ Μαρσελίνιο, 79’ Ποπόφ, 92’ Τόνεφ – 60’, 62’ Γιόακιμ, 91’ Μπονχέρτ)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (7/10)

Γαλλία-Βουλγαρία (21:45)

Λουξεμβούργο-Σουηδία (21:45)

Ολλανδία-Λευκορωσία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ