aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜαδριλένικο ντέρμπι στο «Μπερναμπέου»

Μαδριλένικο ντέρμπι στο «Μπερναμπέου»

Θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων την εφετινή σεζόν, ενάμιση μήνα μετά το Σούπερ Καπ Ευρώπης στο Ταλίν, όπου οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 4-2 στην παράταση, κατέκτησαν το τρόπαιο και «έσβησαν» την ευρωπαϊκή… κατάρα απέναντι στους «μερένγκες», από τους οποίους την τετραετία 2014-17 έχασαν σε δύο τελικούς Champions League, έναν ημιτελικό κι έναν προημιτελικό.

Αν πάντως στην Ευρώπη η «βασίλισσα» κυριαρχεί απέναντι στη συμπολίτισσά της, τα τελευταία χρόνια η Ατλέτικο έχει πάρει το… πάνω χέρι στα μεταξύ τους ματς πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα στο «Μπερναμπέου», η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι αήττητη στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) και, αν αποφύγει και σήμερα την ήττα, θα ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ της Βαλένθια, που είχε μείνει αήττητη στην έδρα της Ρεάλ επί μία εξαετία (1942-1948). Το ρεκόρ των «ροχιμπλάνκος» αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι επιτεύχθηκε στην εποχή Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο νυν άσο της Γιουβέντους να έχει κάνει απέναντι στην Ατλέτικο μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Το μαδριλένικο ντέρμπι βρίσκει τη Ρεάλ να προέρχεται από βαριά ήττα 3-0 από τη Σεβίλη, σε ένα ματς όπου, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η εμφάνιση των παικτών του Χούλεν Λοπετέγκι ήταν άθλια. Επιπλέον, ο Βάσκος τεχνικός θα έχει δύο σημαντικές απώλειες, καθώς δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν ο τραυματίας Μαρσέλο και ο Ισκο που προέρχεται από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, επιστρέφει όμως ο Καρβαχάλ. Από τη μεριά της, η Ατλέτικο δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, αλλά σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό, προέρχεται από τρεις σερί νίκες (η μία στο Champions League) και πλησίασε στους δύο βαθμούς την κορυφή, ενώ είχε βρεθεί στο -7. Ο Χοσέ Χιμένες θα πάρει κανονικά θέση στο κέντρο της άμυνας (είχε αντικατασταθεί λόγω ενοχλήσεων στο ματς της Τρίτης με την Ουέσκα), ενώ οι απουσίες των Σάβιτς, Αρίας και Ζέλσον Μαρτίνς δεν αλλάζουν τα πλάνα του Σιμεόνε, αφού κανείς τους δεν λογίζεται ως βασικός.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σήμερα το απόγευμα στο «Καμπ Νου». Δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, και μάλιστα με σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους (εντός έδρας ισοπαλία με την Τζιρόνα, ήττα από την ουραγό Λεγανές), είναι αρκετά για να δημιουργήσουν… ατμόσφαιρα κρίσης στους «μπλαουγκράνα» και πίεση στον Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατηγορείται για το rotation που έκανε (πέρυσι, μετά τον αποκλεισμό από τη Ρόμα στο Champions League, η κριτική εστίαζε στο rotation που… δεν έκανε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού!). Οι Καταλανοί χρειάζονται νίκη για να μείνουν στην κορυφή, ίσως και μόνοι αν δεν νικήσει στο ντέρμπι η Ρεάλ, αλλά και πειστική εμφάνιση, καθώς μάλιστα ακολουθεί δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ η Μπέτις, εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League, θέλει να συνεχίσει το θετικό σερί της την Κυριακή (30/9), απέναντι στη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, η οποία προέρχεται από το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα. Η Βαλένθια, που ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει νίκη, δοκιμάζεται στο «Ανοέτα» απέναντι στη Σοσιεδάδ, ενώ η ανεβασμένη Σεβίλη, μετά την «τριάρα» στη Ρεάλ ταξιδεύει στο βορρά για να αντιμετωπίσει την Εϊμπαρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ