aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μαχητές»: «Να καθαρίσουν οι στάβλοι της Ανόρθωσης, μια και καλή»

«Μαχητές»: «Να καθαρίσουν οι στάβλοι της Ανόρθωσης, μια και καλή»

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης. Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Ανόρθωσης αναφέρεται με σκληρή γλώσσα και τονίζει ότι ήρθε η ώρα για κάθαρση των στάβλων, όπως τους χαρακτηρίζει.

Διαβάστε επίσης: Ξέφυγε η κατάσταση, ζημιές σε αυτοκίνητα παικτών της Ανόρθωσης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Δύο μέρες πριν την γενέθλια ημέρα του Σωματείου μας, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για όλη την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι πλέον βαρύ και ασήκωτο όλο αυτό που συμβαίνει και η τακτική που ακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα μη θέλοντας να ρίξουμε λάδι στην ήδη μεγάλη φωτιά που υπήρχε, παρεξηγήθηκε από κάποιους καλοθελητές.

Οι ευθύνες για την κατάντια που έχει περιπέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα βαραίνει τους ΠΑΝΤΕΣ και το ξεκαθαρίζουμε από νωρίς. Από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο που δουλεύει για την λειτουργία του τμήματος. Η Ανόρθωση στο γήπεδο το μόνο που δεν θυμίζει είναι Ανόρθωση. Τόσο στο αγωνιστικό επίπεδο όσο και στην αντιμετώπιση που τυγχάνει από τρίτους και αυτό είναι απόρροια των δικαιωμάτων που έχουν δώσει κατά καιρούς διάφοροι. Είτε αυτοί ονομάζονται παράγοντες, είτε αυτοί ονομάζονται υπάλληλοι, είτε ακόμα και οι ποδοσφαιριστές, που με πράξεις εντός και εκτός γηπέδου δεν αντικατοπτρίζουν την σημασία που έχει για τον κόσμο, η Ανόρθωσις Αμμοχώστου.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου νοσεί εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια και κανένας δεν κατάφερε να βρει το γιατρικό. Η παρελθοντολογία, η εσωστρέφεια, η παραφιλολογία, οι διάφορες φήμες, τα προσωπικά συμφέροντα, οι εσωτερικές διαμάχες, οι κακοί προγραμματισμοί, τα αλόγιστα έξοδα, οι ανεπαρκείς ποδοσφαιριστές και προπονητές αλλά και η διοικητική ανικανότητα κατά καιρούς είναι λόγοι που δεν αφήνουν την Ανόρθωση στον 2ο αιώνα ζωής της να ευδοκιμήσει. Αν πρέπει να απομακρυνθεί το Δ.Σ. γιατί απέτυχε, τότε να απομακρυνθεί, αν πρέπει να αποδεσμευτούν ποδοσφαιριστές που αμείβονται με παχουλά συμβόλαια και δεν ανταποκρίνονται, τότε να πάνε σπίτια τους σήμερα. Αν πρέπει το Δ.Σ του Σωματείου να παραιτηθεί γιατί δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο που του ανατέθηκε από τα μέλη, τότε να καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση. Δεν θα το παίξουμε δικαστές, δεν θα πούμε πως έχουμε βρει την λύση και δεν θα το παίξουμε υπεράνω όλων. Δεν ανοίγουμε και δεν κλείνουμε πόρτες. Είμαστε οπαδοί και όχι μάγοι. Δεν χρειάζεται να είσαι μάγος όμως για να καταλάβεις ότι κάποιοι καραδοκούν και λιγουρεύονται την Ανόρθωση. Δεν μπορούμε από την μια να λέμε σε κάποιους πως ναι έχετε αποτύχει και εμείς τους το λέμε και πρόσωπο με πρόσωπο και δεν χρειαζόμαστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά από την άλλη άτομα που έχουν ήδη αποτύχει στο πρόσφατο παρελθόν να ετοιμάζονται για την μεγάλη επάνοδο. ΌΧΙ δεν καταλάβατε καλά. Αν αυτή την φορά θα πρέπει να καθαρίσουν οι στάβλοι τότε ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ μια και καλή. Για την κατάσταση της Ανόρθωσης ευθύνεστε όλοι. Από το 2008 και έπειτα μέχρι τον τελευταίο. Δεν το λέμε εμείς, αλλά η Ιστορία και τα αποτελέσματα.

Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεν είναι καθόλου εύκολο για να βρεθεί αυτή η ονειρεμένη λύση και η “χρυσή” τομή. Αυτό που μπορούμε όμως να είμαστε περήφανοι είναι ότι σε όλη αυτή την “μαύρη” διαδρομή των 11 χρόνων, πάντα ήμασταν εκεί ΜΠΡΟΣΤΑ και πάντα ενάντια στα κακώς έχοντα, πληρώνοντας πολλές φορές το τίμημα. Τις πλείστες φορές μάλιστα ήμασταν ξύπνιοι πολύ πιο νωρίς από την μεγάλη μάζα του κόσμου αλλά οι δικές μας φωνές επιβεβαιώθηκαν στα μάτια όλων με καθυστέρηση κάποιων χρόνων. Για τον λόγο αυτό εμείς να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν υποστηρίξαμε ΚΑΝΕΝΑΝ σε προσωπικό επίπεδο παρά μόνο την Ανόρθωση Αμμοχώστου. Φέτος δεν μπορούμε να το πράξουμε ούτε αυτό γιατί κάποιοι μας κράτησαν εκτός γηπέδων και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Παρόλα αυτά εμείς θα παραθέσουμε εν συντομία πως και πότε επεμβήκαμε γι’ αυτό όσοι πιάνουν στο στόμα τους Παν.Συ.Φι. με υπονοούμενα, καλό είναι να γνωρίζουν πως έχουν τα πραγματικά δεδομένα και όχι πως θέλουν να τα φαντάζονται.

  • 24 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Παν.Συ.Φι. βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας σε συνάντηση με τον πρόεδρο, 2 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και του επέστησε την προσοχή ότι η ομάδα οφείλει να εμφανιστεί άκρως αλλαγμένη σε σχέση με όσα τραγικά παρουσίασε στην σύντομη ευρωπαϊκή συμμετοχή της. Επίσης συζητήθηκαν θέματα και φήμες τα οποία δεν βοηθούσαν στο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.
  • 31 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη, αντιπροσωπεία του Παν.Συ.Φι. καλεί τους 4 αρχηγούς της ομάδας στην παρουσία του προέδρου για να έχουμε μια συζήτηση μαζί τους για το κακό ξεκίνημα των πρώτων 7 αγωνιστικών. Εκεί δόθηκαν διαπιστεύσεις ότι στην ομάδα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά είναι θέμα ψυχολογίας. Τους έγινε ασφυκτική πίεση και ερωτήσεις ακόμα και προσβλητικού περιεχομένου κατά πόσο συμβαίνει κάτι άλλο ή αν δέχτηκαν την οποιαδήποτε επιρροή από τον οποιονδήποτε ή για το πως δικαιολογούν τις μεταξύ τους αψιμαχίες. Οι απαντήσεις τους ήταν αρνητικές και μας διαβεβαίωσαν πως θα δείξουν σύντομα τι αξίζουν.
  • 14 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη, αντιπροσωπεία του Παν.Συ.Φι. συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Σωματείου και είχε μια σύντομη συζήτηση για θέματα που αφορούν τα υπόλοιπα τμήματα του Σωματείου, την Κτηματική αλλά και γενικότερα κάποιες φήμες που διαδίδονταν από γνωστούς τους κύκλους. Μας διαβεβαίωσαν και αυτοί ότι όλα είναι υπό έλεγχο.
  • 22 Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη και παραμονή του επαναληπτικού κυπέλλου κατεβήκαμε με το τέλος της προπόνησης στα βοηθητικά “Αντώνης Καράς” όπου είχαμε μια σύντομη κουβέντα με κάποιους εκ των αρχηγών. Ζητήσαμε την πρόκριση αλλά και την επίτευξη των εναπομείναντων στόχων της χρονιάς.

Αυτές ήταν και οι μοναδικές επαφές μας με διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους και κρατήθηκαν ΚΑΘΑΡΑ σε οπαδικά πλαίσια και στο ρόλο που μπορούσε να διαδραματίσει ένα οπαδικό σύνολο την στιγμή που απέχει από τα γήπεδα πάνω από ένα ολόκληρο χρόνο. Ούτε σε ταβέρνες κάναμε συναντήσεις και ούτε το παίξαμε ποτέ σε διπλό ταμπλό. Σε αντίθεση με γνωστούς αγνώστους που νυχθημερόν προβαίνουν σε κατηγορίες σε στέκια και καφενέδες αλλά όταν έρθει ώρα να μιλήσουν ενώπιων τους, κάνουν τις πάπιες. Δεν τους κάνει περισσότερο Ανορθωσιάτες όταν κάποιοι χαίρονται με τις αποτυχίες γιατί έχουν τα δικά τους απωθημένα. Ο Παν.Συ.Φι. δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από το δάχτυλο του και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό της αγαπημένης μας ομάδας. Εξάλλου είναι και ο λόγος που έχουμε προχωρήσει στην δική μας κάθαρση και άτομα που αμαύρωσαν ή εκμεταλλεύτηκαν το όνομα μας δεν ανήκουν στην οικογένεια μας. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από λέξεις αλλά φαινόμαστε μέσα από τις πράξεις. Ο Παν.Συ.Φι. ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ανοιχτός σε συζητήσεις με υγιώς σκεπτόμενους οπαδούς Ανορθωσιάτες και με σύνολα που λειτουργούν κάτω από τα ίδια σκεπτικά. Ανεξαρτήτως ηλικίας, τόπο διαμονής ή οποιουδήποτε άλλου διαχωρισμού θέλουν να μας επιβάλουν. Το έχουμε αποδείξει μάλιστα μόλις πρόσφατα. Ο Παν.Συ.Φι. είναι ανοιχτός για οτιδήποτε χρειαστεί και με όλο τον καθαρά Ανορθωσιάτικο κόσμο με σκοπό να μεγαλώσει και να δυναμώσει την οικογένεια μας σε στερεές βάσεις και θεμέλια τα οποία θα κρατήσουν τον σύνδεσμο μας ανεπηρέαστο και δυνατό, στον αγώνα που κάνει για την προστασία και υπεράσπιση του ενδοξότερου Σωματείου και Ιδέας, ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Υ.Γ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 108 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ

Με εκτίμηση

Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσις Αμμοχώστου – ΜΑΧΗΤΕΣ 1994».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ