aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς

Μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Εννιά επίσημα παιχνίδια δεν είναι λίγα. Τόσα έδωσε η ΑΕΚ, οκτώ στο Γιουρόπα Λιγκ και ένα στο πρωτάθλημα. Η «Goal News» έβαλε στο μικροσκόπιο την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, από την οποίαν προκύπτουν συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η προσεκτική μελέτη των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν, μα και εκείνων που έμειναν μεταξύ πάγκου και κερκίδας, φανερώνει ότι ο Βάσκος προπονητής, σε συνεργασία φυσικά με τον τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα, απέδειξε εμπράκτως ότι εμπιστεύεται απεριόριστα τον βασικό κορμό της περασμένης σεζόν.

Διότι η παλιοσειρά τράβηξε το μεγαλύτερο κουπί και αυτό αναμένεται να γίνει σε μεγάλο βαθμό και στη συνέχεια. Αυτό γίνεται αντιληπτό επειδή από τη μια τα πήγαν καλά οι παλιοί και από την άλλη, μόνο δύο ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν πολύ φαντάζουν ικανοί να καθιερωθούν στην ενδεκάδα. Ο λόγος ασφαλώς για τα δύο μεγαλύτερα ονόματα που αποκτήθηκαν το απερχόμενο καλοκαίρι. Ο δεξιός μπακ Νέλσον Μάρκος είναι το φαβορί για να αποτελέσει βασική επιλογή, ενώ ο Νάτσο Κάσες θα χρειαστεί να εκθρονίσει κατά κύριο λόγο κάποιον από τους Βανσάν Λαμπάν και Χόρχε Λαρένα και κατά δεύτερο κάποιον από τους πιο δημιουργικούς μέσους, Έκτορ Χέφελ και Τζοάν Τομάς.

Μέχρι στιγμής, όμως, από τους νεοαποκτηθέντες μόνο έναν… χόρτασε το μάτι των οπαδών της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ Μάριο Αντωνιάδη, ο οποίος αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια γράφοντας 704 λεπτά και είναι τρίτος σε χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια των κιτρινοπρασίνων.

Από εκεί και πέρα, οι άλλοι «νεοσύλλεκτοι» έγραψαν από λίγο χρόνο συμμετοχής έως καθόλου. 180 λεπτά ο Κάρλες Σόρια, ο οποίος αποκτήθηκε κυρίως ως επένδυση, από 90 λεπτά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι Νέλσον και Κάσες, 36 ο Ονησίφορος Ρουσιάς και καθόλου ο Ράντοβαν Πάνκοφ (δεν υπολογίζονται ως νεοφερμένοι ο Νέστορας Μυτίδης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, ωστόσο βρισκόταν από τον Ιανουάριο στην ομάδα δανεικός από τη Ρόντα και ο Νικόλας Εγγλέζου, ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Νέα Σαλαμίνα).

ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΦΕΥΓΑΤΟΙ

Πολύς λόγος έγινε τον περασμένο Μάιο, αναφορικά με το ενδεχόμενο μη ανανέωσης του συμβολαίου των Χουάν Κολίνας και Νταβίδ Καταλά. Τελικά, όχι μόνο παρέμειναν στην ΑΕΚ, μετρούν μέχρι στιγμής τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό της. Ο Ισπανός κίπερ αγωνίστηκε και στα εννιά παιχνίδια δίχως να αναπληρωθεί ποτέ. Σύνολο, 810 λεπτά. Από τη μεριά του, οκτώ εμφανίσεις μετρά ο Καταλανός αρχηγός των κιτρινοπρασίνων, ο οποίος ξεκουράστηκε μόνο στο ματς με τον Ολυμπιακό. Σύνολο, 720 λεπτά.

ΕΤΣΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ Ο ΙΜΑΝΟΛ ΙΔΙΑΚΕΘ

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜ. ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ
1. Χουάν-Πάμπλο Κολίνας 9 810
2. Νταβίδ Καταλά 8 720
3. Μάριος Αντωνιάδης 8 704
4. Ιβάν Τρισκόφσκι 8 698 1
5. Χόρχε Λαρένα 9 674 1
6. Βανσάν Λαμπάν 8 667
7. Ντάνιελ Μοϊσόφ 7 630 1
8. Χουάν Τρουγιόλς 7 615 1
9. Τζοάν Τομάς 9 604 2
10. Έκτορ Χέφελ 9 597 1
11. Φλοριάν Τολεμές 7 570 3
12. Αλμπέρτο Τέτε 9 467 1
13. Ακοράν Ρέγιες 5 233 3
14. Άντερ Μουρίγιο 3 187
15. Κάρλες Σόρια 2 180
16. Νέστoρας Μυτίδης 7 142
17. Έλβιρ Μαλόκου 2 112
18. Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς 4 110
19. Νέλσον Μάρκος 1 90
16. Νάτσο Κάσες 1 90
17. Ονησίφορος Ρουσιάς 3 36
-. Αντώνης  Γιωργαλλίδης
-. Γιάννης Μιχαήλ
-. Ιωακείμ Τούμπας
-. Ράντοβαν Πάνκοφ
-. Νικόλας Εγγλέζου
-. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Σημείωση: Με μαύρα τα νέα αποκτήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ