aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛυτρωτής Οκάμπος, έστειλε στα ημιτελικά τη Σεβίλλη!

Λυτρωτής Οκάμπος, έστειλε στα ημιτελικά τη Σεβίλλη!

Οκάμπος ο λυτρωτής!

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Σεβίλλης ήταν αυτός που έκανε την ειδοποιό διαφορά στον προημιτελικό με τη Γουλβς και με κεφαλιά στο 88’, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη (1-0) και την πρόκριση στους «4» του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16/8)!

Παράλληλα, οι «νερβιονένσες» πανηγύρισαν 6η σερί πρόκριση στη φάση των «8» της διοργάνωσης, ενώ άφησαν εκτός Ευρώπης -για την περίοδο 2020-21- τους «λύκους».

Όπως συνέβη και κόντρα στον Ολυμπιακό, έτσι και απέναντι στους Ισπανούς, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ξεκίνησε δυναμικά και κέρδισε πέναλτι στα πρώτα λεπτά.

Για την ακρίβεια, στο 11’ ο Τραορέ έκανε μια καταπληκτική κούρσα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ανετράπη από τον Ντιέγκο Κάρλος. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Ραούλ Χιμένες, ωστόσο ο Μεξικανός νικήθηκε από τον Μπουνού.

Από ‘κει και πέρα, οι Ανδαλουσιανοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14’ ο Σούσο απείλησε τον Ρουί Πατρίσιο, ενώ στο 37’ ο Οκάμπος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και ειδικά μετά το 60’, οι ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης ανέβασαν την πίεσή τους και κυνήγησαν μανιωδώς το γκολ, την ώρα που η Γουλβς είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και έδειχνε ακίνδυνη.

Στο 62’ και στο 66’ ο Εν Νεσίρι και ο Κουντέ απείλησαν μέσα από την περιοχή με προβολή και κεφαλιά αντίστοιχα. Στο 77’, ο Μπανέγα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο Πατρίσιο (πάλι!) έδιωξε εντυπωσιακά.

Η λύτρωση για τους «νερβιονένσες» ήρθε στο 88’, με τον Μπανέγα να κάνει σέντρα ακριβείας και να βρίσκει τον Οκάμπος, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πατρίσιο και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη-πρόκριση (1-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ