aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛυτρωτής Ιγκλέσιας για την… Ευρωπαία Μπέτις!

Λυτρωτής Ιγκλέσιας για την… Ευρωπαία Μπέτις!

Σε μία απολύτως δίκαια νίκη έφτασε το βράδυ της Παρασκευής (19/2) η Μπέτις, η οποία -αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στον εξαιρετικό Νταβίντ Σόρια- επικράτησε 1-0 υποδεχόμενη τη Χετάφε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της La Liga. «Χρυσός» σκόρερ και λυτρωτής για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν ο Μπόρχα Ιγκλέσιας με εκτέλεση πέναλτι στο 84′.

Ένα αποτέλεσμα που ανέβασε τους «βερδιμπλάνκος» στην 6η θέση, η οποία δίνει εισιτήριο για το Europa Conference League, με 36 βαθμούς, όσους έχει και Βιγιαρεάλ (ματς λιγότερο). Από την άλλη, οι Μαδριλένοι παρέμειναν στη 14η θέση με 24 πόντους, μόλις στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στην αναμέτρηση, στο πρώτο δεκάλεπτο της οποίας θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ανοίξει το σκορ. Χαρακτηριστική ήταν η τρομερή ευκαιρία στο 6′ του Μορόν, ο οποίος αν και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προ κενής εστίας. Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του ποιοτικότατου Φεκίρ στο 13′ (στη θέση του ο Τέγιο) επηρέασε το σύνολο του Πελεγκρίνι, το οποίο έριξε τον ρυθμό επιθέσεών του. Είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τη Χετάφε που στεκόταν αρκετά καλά σε τακτικό επίπεδο.

Ο κακός ρυθμός συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου μέρους. Αν και η Μπέτις συνέχισε να δημιουργεί φάσεις, όλες σταματούσαν στο πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Νταβίντ Σόρια. Βέβαια, η πιο κλασική μέχρι και το 72′ άνηκε στη Χετάφε, η οποία είδε το σουτ του Αραμπάρι να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρόμπλες μετά από αντεπίθεση.

Για να έρθει το… δεκάλεπτο των πέναλτι για τους γηπεδούχους. Κι αν σε εκείνο του 76′ ο Κανάλες είδε τον Σόρια να του βάζει μεγαλοπρεπέστατο «στοπ», δεν συνέβη το ίδιο και στο δεύτερο στο 84′. Ο Ιγκλέσιας -ο οποίος είχε κερδίσει έξυπνα την πρώτη παράβαση από τον Κούτσο- εκτέλεσε δυνατά και εύστοχα, καταφέρνοντας να κερδίσει τον εξαιρετικό αντίπαλο πορτιέρε. Με τους γηπεδούχους να κρατούν το υπέρ τους σκορ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (19/2)

Μπέτις-Χετάφε 1-0
(84’ Ιγκλέσιας πέν.)

Σάββατο (20/2)

Έλτσε-Έιμπαρ (15:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε (17:15)
Βαλένθια-Θέλτα (19:30)
Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Κυριακή (21/2)

Μπαρτσελόνα-Κάντιθ (15:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλαβές (17:15)
Ουέσκα-Γρανάδα (19:30)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα (22/2)

Οσασούνα-Σεβίλλη (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ