aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Λυγίζει» η Λεβερκούζεν, νέα παράσταση η Ουνιόν

«Λυγίζει» η Λεβερκούζεν, νέα παράσταση η Ουνιόν

Με τον ίδιο… άσχημο τρόπο που έκλεισε το 2020 μπήκε η νέα χρονιά για τη Λεβερκούζεν. Η Μπάγερ που καυχιόταν πως ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα της Bundesliga, έχασε πριν από δύο εβδομάδες από τη Μπάγερν Μονάχου για να έρθει σήμερα η δεύτερη κολλητή ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να περάσει προσωρινά στην κορυφή, κάτι που σημαίνει ότι αν αύριο (3/1) η Μπάγερν Μονάχου νικήσει τη Μάιντς θα αποσπαστεί 5 βαθμούς από τις «ασπιρίνες».

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Μπάγερ, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 9’ με τον Αμίρι. Όμως, η χαρά της δεν κράτησε πολύ, καθώς η Άιντραχτ ισοφάρισε στο 22’ με τον Γιουνές. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Ταπσόμπα στο 58’. Η ομάδα της Φρανκφούρτης, που πέτυχε δεύτερη σερί νίκη, πλησίασε ακόμη περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η προέλαση της Ουνιόν συνεχίζεται. Η νεοφώτιστη ομάδα από το Βερολίνο έκανε… παρέλαση στη Βρέμη, επικρατώντας 2-0 της Βέρντερ και σκαρφάλωσε προσωρινά στην 4η θέση με 24β. Το σκορ άνοιξε στο 12’ ο Μπέκερ, ενώ στο 29’ ο Αβονίγι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι «πράσινοι» πέτυχαν γκολ με τον Σμιντ στο 44’, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτε και το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, στο τελευταίο παιχνίδι του 2020, η Χόφενχαϊμ έφαγε άλλη μια «σφαλιάρα», αυτή τη φορά στο πρώτο ματς του 2021 για το πρωτάθλημα. Η Φράιμπουργκ έκανε καταπληκτική εμφάνιση και πήρε μια σπουδαία, όσο και δίκαιη νίκη με σκορ 3-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 7’ με τον Σανταμαρία και στο 34’ ο Γκριφό από το σημείο του πέναλτι έκανε το 0-2. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ήρθε ο Άνταμς με αυτογκόλ να «καθαρίσει» ουσιαστικά το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 58’ με τον Μπεμπού, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές για τη Γκλάντμπαχ. Η Μπορούσια πέρασε δια «πυρός και σιδήρου» από το Μπίλεφελντ, νικώντας 1-0 την Αρμίνια, η οποία παρέμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Τα «πουλάρια» έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και τελικά τη λύση έδωσε στο 58’ ο Εμπολό, που πέτυχε το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε γκολ. Με το ίδιο σκορ πέρασε και η Άουγκσμπουργκ από την έδρα της Κολωνίας, χάρη σε τέρμα του Ιάγκο στο 77’. Οι «τράγοι» που γνώρισαν μια ακόμη ήττα, παρέμειναν οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Σάββατο (2/1)
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 1-3
(58’ Μπεμπού – 7’ Σανταμαρία, 34’ πεν. Γκριφό, 42’ αυτ. Άνταμς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1
(22’ Γιουνές, 54’ αυτ. Ταπσόμπα – 9’ Αμίρι)

Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 0-1
(77’ Ιάγκο)

Βέρντερ Βρέμης-Ουνιόν Βερολίνου 0-2
(12’ Μπέκερ, 29’ Αβονίγι)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ 0-1
(58’ Εμπολό)

Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε (19:30)
Στουτγκάρδη-Λειψία (21:30)

Κυριακή (3/1)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ