aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛύγισε την Μπρέντφορντ και πήγε τελικό η Τότεναμ

Λύγισε την Μπρέντφορντ και πήγε τελικό η Τότεναμ

Η Τότεναμ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Μπρέντφορντ, επικρατώντας 2-0 εντός έδρας και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Λιγκ Καπ για δέκατη φορά στην ιστορία της.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε «δάφνες» ποιότητας, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αποδείχθηκε πιο ουσιαστική και κυνική στις φάσεις που της παρουσιάστηκαν, κάνοντας σωστή διαχείριση του ματς.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο τρίτος προπονητής που φτάνει στον τελικό του Λιγκ Καπ με τρεις διαφορετικές ομάδες!

Τα «σπιρούνια» πλέον περιμένουν αύριο να μάθουν τον αντίπαλό τους ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι για τον τελικό του Λιγκ Καπ τον ερχόμενο Απρίλη.

Το ματς

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που είδε τους παίκτες του να μπαίνουν με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και να ανοίγουν το σκορ στο 12′. Μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Ρεγκιλόν από τα αριστερά με σέντρα ακριβείας βρήκε στην «καρδιά» της περιοχής τον Σισοκό, ο οποίος με πανέμορφη κεφαλιά έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σον λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, με τον Ράγια να αντιδρά ενστικτωδώς.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε αρκετά, με την Τότεναμ να έχει τον έλεγχο και να διαχειρίζεται σωστά το προβάδισμά της. Η πρώτη καλή επίσκεψη της Μπρέντφορντ στην αντίπαλη εστία ήρθε στο 35′, με τον Γιορίς να μπλοκάρει την κεφαλιά του Τόνεϊ. Στο 41′ οι γηπεδούχοι κατέγραψαν μία ακόμα καλή στιγμή με την κεφαλιά του Λούκας Μόουρα να βγάζει εντυπωσιακά ο αντίπαλος κίπερ.

Παρόμοιος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τότεναμ να μπαίνει και πάλι δυνατά στα πρώτα λεπτά με σαφή διάθεση να «κλειδώσει» την πρόκριση. Ενδεικτικό πως στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, μία με το πλασέ του Οριέ στο 51′ και μία με το σουτ του Σον στο 60′.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ