aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛόρια στο «Goal.com.cy»: «Τα ντέρμπι είναι ωραία κι η πίεση βοηθά την ομάδα»!

Λόρια στο «Goal.com.cy»: «Τα ντέρμπι είναι ωραία κι η πίεση βοηθά την ομάδα»!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δίχως αμφιβολία αποτελεί μία από τις πολλές καλές μεταγραφικές κινήσεις του Τιμούρ Κετσπάγια. Η προσωπικότητα του κάτω από τα δοκάρια αποτελεί εγγύηση και για τους συμπαίκτες του, οι οποίοι νιώθουν τεράστια ασφάλεια και σιγουριά. Ο Γκιόρκι Λόρια έχει ήδη προσαρμοστεί και δείχνει να απολαμβάνει κάθε στιγμή. Ήδη ανυπομονεί να ζήσει τα συνεχόμενα ντέρμπι που έρχονται, αναφέρεται στην κάρτα φιλάθλου και την απουσία των οργανωμένων και δείχνει να πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φθάσει μέχρι το τέλος. Ο διεθνής Γεωργιανός τερματοφύλακας μίλησε στο «Goal.com.cy» και μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Διαβάστε επίσης: «Χείμαρρος» ο Κετσπάγια: Η προσφορά του ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση και οι διαιτητές

Συγχαρητήρια για τη νέα νίκη απέναντι στον Εθνικό. Πως είδες το παιχνίδι;

«Το παιχνίδι πιστεύω είχε δυο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος ελέγχαμε το παιχνίδι και σκοράραμε δυο τέρματα και δεν δώσαμε δικαιώματα στον αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε, δεν το κάναμε και αυτό μας έριξε κάπως. Δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όπως το αρχίσαμε. Ήταν λίγο η πίεση, το άγχος που πέτυχαν ένα γκολ στο τέλος και το πάλεψαν. Το κοντρολάραμε όμως, ηρεμήσαμε και κερδίσαμε τον αγώνα».

Το πιο σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί μιας και έχετε τώρα τρία ντέρμπι στη σειρά. Υπάρχουν δυσκολίες σε αυτά τα ματς αλλά φαντάζομαι ο στόχος είναι ο ίδιος.

«Φυσικά, ο στόχος είναι να κερδίζουμε. Είναι ωραία τα ντέρμπι. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ωραία, υπάρχει μερικές φορές μεγαλύτερη πίεση και αυτή η πίεση μερικές φορές βοηθά την ομάδα».

Απολαμβάνεις περισσότερο αυτά τα παιχνίδια;

«Ακριβώς, είναι δύσκολα αλλά ωραία παιχνίδια».

Μέχρι σήμερα η Ανόρθωση έχει 21 βαθμούς και είναι πρώτη. Πως κρίνεις το επίπεδο της ομάδας, αλλά και το επίπεδο του πρωταθλήματος.

«Το επίπεδο μας σαν ομάδα είναι καλό γιατί αν είσαι πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα καταδεικνύει ότι έχεις επίπεδο. Πιστεύω έχουμε καλό επίπεδο ως ομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε και να είμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για το πρωτάθλημα… Δεν έχω παίξει τόσα πολλά ντέρμπι. Αυτή είναι μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα. Ότι υπάρχουν πολλά-πολλά ντέρμπι. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια γίνονται κάτω από πάρα πολύ πίεση. Όταν υπάρχει πίεση σημαίνει και το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Έτσι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα».

Η ομάδα έχει κάποιες προσωπικότητες που στα ντέρμπι πιστεύεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά; 

«Φυσικά, το ίδιο όμως και οι αντίπαλο. Στα ντέρμπι ποτέ δεν ξέρεις. Κάποιες φορές παίζεις καλά μέχρι το 90’ και μπορεί να δεχθείς γκολ από το πουθενά. Επειδή είναι ντέρμπι και πρέπει να είναι συγκεντρωμένος 95 λεπτά και να παλεύεις μέχρι τέλος».

Τα προηγούμενα χρόνια η Ανόρθωση δεν είχε τόσο έντονη και μαζική στήριξη από τον κόσμο. Φέτος είναι εκεί και σχεδόν γεμίζουν το γήπεδο.

«Είναι καλό που το γήπεδο γεμίζει αλλά δυστυχώς όχι πάντα λόγω της απουσίας των οργανωμένων μας. Ελπίζω να λυθεί το όλο πρόβλημα με την κάρτα φιλάθλου και αν έρθουν θα είναι πολύ καλύτερα για μας. Είδα σε βίντεο τι ατμόσφαιρα δημιουργούν, αλλά είναι πολύ σημαντικοί και οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο. Με τους οργανωμένους είναι λίγο διαφορετικά. Ελπίζω να λυθεί τα πρόβλημα και να έρθουν να παρακολουθήσουν “ζωντανά” τους αγώνες μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ