aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛόρια για μετεγγραφή Ανανίτζε: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τέτοιον παίκτη»

Λόρια για μετεγγραφή Ανανίτζε: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με τέτοιον παίκτη»

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ

Η μετεγγραφή του Τζάνο Ανανίτζε στην Ανόρθωση δεν ήταν πρώτη είδηση μόνο στα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά κυριάρχησε και στην ειδησεογραφία τόσο των ρωσικών, όσο και των γεωργιανών ΜΜΕ. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός άφησε την Σπαρτάκ Μόσχας και παρά τις προτάσεις από Ρωσία, Τουρκία και Ελλάδα πείστηκε από τον Τιμούρ Κετσπάγια και έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν με την ομάδα της Αμμοχώστου.

Έτσι, η παροικία των Γεωργιανών στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μεγάλωσε, αφού πλέον πέντε ποδοσφαιριστές (Λόρια, Νταουσβίλι, Οκρισβίλι, Κατσαράβα και Ανανίτζε) βρίσκονται στο «οπλοστάσιο» του Τιμούρ Κετσπάγια. Μιλώντας στην ιστοσελίδα popsport.com o τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, Γκιόργκι Λόρια δήλωσε κατενθουσιασμένος με τη μετεγγραφή του Ανανίτζε.

«Οι συμπαίκτες μου και εγώ είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την άφιξη ενός τόσο ποιοτικού ποδοσφαιριστή. Έχω γνωρίσει τον Τζάνο τη σεζόν 2010/11 όταν κληθήκαμε στην Εθνική Γεωργίας. Αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί θα είχε περισσότερες συμμετοχές και πολύ καλύτερες εμφανίσεις στην Σπαρτάκ. Η παρατεταμένη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους δεν του επέτρεψε να φανερώσει τις δυνατότητές του. Απ’ ότι γνωρίζω ο Τζάνο είχε αρκετές προτάσεις από Ρωσία και άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αλλά έπαιξε ρόλο ότι στην Ανόρθωση υπάρχει Γεωργιανός προπονητής και αρκετοί συμπατριώτες του στην ομάδα. Νομίζω ότι έκανε μία πολύ καλή επιλογή», ανέφερε ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την παρουσία του στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ένα καλό κι ένα κακό νέο στην προπόνηση της Παρασκευής

«Βρήκα τον εαυτό μου στην Κύπρο. Ήρθα μαζί με τον Οκριασβίλι και τον Νταουσβίλι και συνάντησα εδώ τον Κατσαράβα και το τεχνικό επιτελείο. Τον Τιμούρ Κετσπάγια και τον βοηθό προπονητή Σοσό Τέκια. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Η Ανόρθωση είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αυτό αποτελεί τεράστια έκπληξη, καθώς άλλαξε το ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι κατά 90%. Κανείς δεν το περίμενε. Ωστόσο, είναι νωρίς να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα, υπάρχει ακόμα μισή σεζόν».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Απομακρύνεται ο Γκέντσογλου, πάει για άλλες δύο μετεγγραφές

Για την προσπάθεια της Εθνικής Γεωργίας να παίξει στο Euro, είπε: «Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Αν  κερδίσουμε τα ημιτελικά και τους τελικούς θα πάμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε τον πρώτο αγώνα με τη Λευκορωσία και είμαστε τυχεροί που παίζουμε στην έδρα μας.  Όλη η χώρα περιμένει αυτούς τους αγώνες. Η Γεωργία δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να φτάσει σε τόσο μεγάλη διοργάνωση έτσι όλοι περιμένουμε τους αγώνες τέλος Μαρτίου. Ετοιμαζόμαστε και συνεχώς σκεφτόμαστε πόσο σημαντική θα είναι μία τέτοια επιτυχία για ολόκληρη τη χώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ