aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΛίβερπουλ-Τσέλσι: Ματσάρα με οκτώ (!) γκολ, κρίμα που έλειπε ο κόσμος… (video)

Λίβερπουλ-Τσέλσι: Ματσάρα με οκτώ (!) γκολ, κρίμα που έλειπε ο κόσμος… (video)

Με σκορ 5-3 επικράτησε η Λίβερπουλ της Τσέλσι στο «Άνφιλντ» για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι» οδηγούνται μετά από 30 χρόνια στη στέψη ύστερα από ένα παιχνίδι… χαρά του αθλήματος!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους «μπλε» να εκδηλώνουν τις πρώτες… υποψίες φάσεων. Η πρώτη καταγράφηκε στο 8ο λεπτό, με τον Μάουντ να αστοχεί με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Τζέιμς, ο οποίος δοκίμασε το δεξί του πόδι στο 16ο λεπτό αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 23’ ήρθε ωστόσο η ώρα των γηπεδούχων να… περάσουν μπροστά, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ με άπιαστο μακρινό σουτ του Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος προηγουμένως έκλεψε την μπάλα από τον Γουίλιαν με τη βοήθεια του Βαϊνάλντουμ.

To 2-0 σημείωσε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 38ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ενώ το τρίτο τέρμα των Μέρσεϊσαϊντερς πέτυχε στο 43’ ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος «πυροβόλησε» τον Κέπα με σουτ εντός περιοχής, αφού οι Ζιρού-Ζορζίνιο δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ζιρού βρήκε δίχτυα, σημειώνοντας το 3-1 με κοντινή προβολή. Ο Γάλλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το «ριμπαόυντ» από την απόκρουση του Άλισον σε σουτ του Γουίλιαν και ευστόχησε προ κενής εστίας.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Λίβερπουλ έδειχνε να καθαρίζει το ματς, αφού το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Σαλάχ (50’) διαδέχθηκε το γκολ του Φιρμίνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έξοχη σέντρα του Άρνολντ και σημείωσε με κεφαλιά το 4-1 στο 55ο λεπτό.

Και κάπου εκεί ο Λάμπαρντ παραλίγο να φέρει τα πάνω κάτω με τριπλή αλλαγή στο 59ο λεπτό. Ο Άγγλος τεχνικός πέρασε στο ματς τους Έιμπραχαμ, Πούλισικ και Χάτζον-Οντόι και όλοι τους είχαν τεράστια συμβολή στη μείωση του σκορ σε 4-3!

Ο Πούλισικ «σέρβιρε» με απίστευτη ενέργεια το 4-2 στον Έιμπραχαμ (61’) ενώ στο 73’ σκόραρε ο ίδιος με περίσσια ψυχραιμία, αφού προηγουμένως ο Χάτζον-Οντόι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Γκόμεζ-Φαν Ντάικ και «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση.

Στο 84ο λεπτό ωστόσο ήρθε ο Τσάμπερλεν να τελειώσει το ματς μια ώρα αρχύτερα. Οι παίκτες του Κλοπ ξεδίπλωσαν υποδειγματική αντεπίθεση και ο Άγγλος μέσος σκόραρε με σουτ εξ’ επαφής ύστερα από γύρισμα του Ρόμπερτσον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ